18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi?nin 100 Yıldönümü ve Şehitleri Anma günü İpsala?da Çarşamba günü törenlerle kutlanacak.
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi‘nin 100 Yıldönümü ve Şehitleri Anma günü İpsala’da Çarşamba günü törenlerle kutlanacak.
İlk tören saat 09.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak.
ŞEHİTLİKTEKİ TÖREN
Buradaki törenin ardından Şehitlik Anıtı’na hareket edilecek. Şehitlik Anıtı’nda çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma P.Ütgm Mahmut Tekeli tarafından yapılacak.
ŞEHİT MEZARLIĞI ZİYARET EDİLECEK.
Şehit Mezarlığında saygı duruşu ve nokta atışının ardından, Şehit Mezarlarına çiçekler konulacak ve dua edilecek.
1.Hudut Tabur Komutanlığı tarafından şehit ailelerine ziyaret programı uygulanacak.
ANADOLU LİSESİ MEHMET YAVAŞ SALONUNDA PROGRAM DÜZENLENDİ.
Anadolu Lisesi Mehmet Yavaş Konferans Salonu’nda düzenlenen program saat 10.30’da başlayacak.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak program, günün anlam ve önemini belirten konuşma ile devam edecek. Çanakkale Savaşını konu alan videonun sunumu ve Çanakkale savaşı ile ilgili şiir ve konuşmalar yapılacak.
Program “Çanakkale Destanı ”oratoryosu ile sona erecek.