Tarih: 28.08.2024 11:16

2 Yıl Süreyle İşlenmeyen Tarım Arazileri Bakanlıkça Kiraya Verilecek.

Facebook Twitter Linked-in

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan “İşlenmeyen Tarım Arazilerinin Tarımsal Amaçlı Kiraya Verilmesine İlişkin Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girerken, bu yönetmelik kapsamında 2 yıl üst üste işlenmeyen mülkiyeti gerçek ya da tüzel kişilere ait tarım arazileri, bakanlık tarafından kiraya verilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, işlenmeyen arazilerin tarımsal üretime kazandırılması amacıyla hazırlanan“İşlenmeyen Tarım Arazilerinin Tarımsal Amaçlı Kiraya Verilmesine İlişkin Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Keşan Ziraat Odası ve Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)’nun sosyal medya hesaplarından, yürürlüğe giren bahse konu yönetmelik hakkında paylaşılan bilgilendirmeye göre; Tarım ve Orman Bakanlığı, farklı gerekçelerle üst üste 2 yıl süreyle işlenmeyen tarım arazilerini, ekonomiye kazandırmak için kiraya verebilecek.

Kira bedelleri arazi maliklerine ödenecek

Tarım arazilerinin kira bedellerinin arazi maliklerine ödenmesi koşuluyla Bakanlık eliyle tarımsal üretim amaçlı kiralanması sağlanacağı bildirilirken, kiralama çalışmaları kapsamında 2024 ve 2025 üretim yıllarına ait işlenmeyen tarım arazileri tespit edilerek 2025 yılının son çeyreğinde ilk kiralamanın yapılması için planlama yapılacağı belirtildi.

İl/ilçe müdürlükleri bünyesinde komisyon kurulacak

İşlenmeyen arazilerin kiralanmasına yönelik işlemler il ve ilçe müdürlükleri bünyesinde kurulacak komisyonlar vasıtasıyla gerçekleştirilecek. İşlenmeyen tarım arazilerinin tespit işlemlerinde uygulama birliğinin sağlanması ve taşra teşkilatının iş yoğunluğunun azaltılması amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından geliştirilen metot ve fiili kontrollerle tespit edilecek. Yapılacak kiralama işlemleri ile işlenmeyen arazilerin tarımsal üretime kazandırılması, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kaydedilmesi ve tarımsal üretim planlaması dahilinde ülkemiz gıda arz güvenliğinin güçlendirilmesi sağlanacak.Haber MERKEZİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —