Tarih: 24.06.2020 09:17

Akbaş: “Kooperatif olarak, küçük üreticimizin her zaman yanındayız”

Facebook Twitter Linked-in

Yenikarpuzlu Kalkınma Kooperatif Başkanı Reşat Akbaş yaptığı açıklamada; kooperatifin çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“Sorumluluk sahamızda, 25 bin dönüm çeltik ekimi gerçekleştiriliyor”

2020 yılı üretim sezonunun başladığını belirten Akbaş, kooperatifin yaptığı çalışmalar hakkında şunları söyledi: “Kooperatifimizin sorumluluk sahasında bu yıl 25 bin dönüm çeltik ekimi gerçekleştiriliyor. İnsanların belli alanlarda tarlaları var ve onların adına ekim, bakım olmak üzere her işi kooperatifimiz yapıyor. Sorumluluk sahamızda bulunan çeltiklerimiz iyi durumda. Şuanda ilaçlama yapılıyor ve sonraki süreçte ise, gübreleme çalışmaları yapılacak. Daha sonra da, harman dönemi beklenecek.”

“Bölgemizde, su anlamında herhangi bir sıkıntı gözükmüyor”

“Bölgede su anlamında sıkıntı var mıdır?” şeklindeki soruya cevap veren Reşat Akbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bölgemizde, su anlamında herhangi bir sıkıntı gözükmüyor. Hamzadere Barajı, Yenikarpuzlu Barajı ve Meriç Nehri’nin olması nedeniyle, bizim bölgemizde şuan için olumsuz bir durum söz konusu değil. Susuzluk daha çok İpsala’nın üst bölgelerinde var.”

“Küçük üreticimizin her zaman yanındayız”

Kooperatifin aktif olarak, çalışmasını istemeyen bazı çevrelerin olduğunu öne süren Akbaş sözlerini şöyle tamamladı: “Kooperatif yöneticileri olarak, bu durumu ortadan kaldırmak için olağanüstü genel kurul yaptık. Kooperatif üyelerimize, ‘kooperatif görevini sürdürsün mü sürdürmesin mi?’‘yöneticilerde sıkıntı var mı yok mu?’ şeklinde sorduk. Bizim için isimler önemli değil, önemli olan kooperatifin küçük üreticilere verdiği hizmettir. Eğer biz başarılı değilsek, başkaları gelsin ve kooperatifi yönetsin şeklinde öneride bulunduk. Üyelerimizde, kooperatifin faaliyetini sürdürmesini ve aynı yönetimin çalışmasını söyleyerek, 4 yıllığına yeniden görev verdiler. Biz, küçük üreticimizin her zaman yanındayız ve onlara hizmet vermeye devam edeceğiz. Üreticimizin kazanması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

(Haber: Deniz ÇİL-Gündemsaros)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —