• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

Akşener, Çarşıyı Pazarı Gezdi.

İpsala 21.02.2020 09:37:10 0
Akşener, Çarşıyı Pazarı Gezdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Edirne ziyaretine başladığı İpsala’da vatandaşlara pilav dağıttı. Belediye ziyaretinden sonra Çarşamba pazarını gezen Akşener, esnafların sorunlarını dinledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Edirne ziyaretine başladığı İpsala’da vatandaşlara pilav dağıtırken, Uzunköprü ilçesinde sandalye üzerinden halka konuşmada “Ekonomi yanıyor” diyerek Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan'a yüklendi.

“O beceriksiz damadını ekonominin başından çek kardeşim, çek.Bir tarım bakanı var evlere şenlik” diyen Akşener, esnafın, gençlerin, çiftçinin, asgari ücretlerinin durumunu kimsenin konuşmadığını belirterek, “Birinin ayağı kokuyormuş, ötekinin kokmuyormuş 2 gündür konuşulanlar bunlar. 1 aydır konuşulanlar bunlar. Biz bundan bıktık” diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in Edirne'deki ilk durağı İpsala oldu. İpsala Belediyesi önünde İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal, İYİ Parti İlçe Teşkilatı ve vatandaşlar tarafından karşılanan Akşener, İYİ Partili İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal'ı makamında ziyaret etti. Ünsal tarafından İpsala'da yapılan Belediyenin yaptığı işler ve projeleri hakkında bilgiler verilmesinin ardından kendisine İpsala Pirinci ikramında bulunuldu.  Genel Başkan Akşener daha sonra Meclis üyeleri ve partililer ile fotoğraf çekildi.

Akşener buradaki konuşmalarında, “Meclisteki grup konuşmalarında iktidar partisinin İpsala'da yaşayanların hayatıyla ilgili bir konuşma olmuyor. Biz Türkiye'yi karış karış ilçe ilçe gezerek sıkıntıları Meclise taşıyacağız. Dertlerin çözümü üzerinden yarışmalıyız” dedi. Akşener Türkiye'deki futbol ile ilgili bir soruya da şu cevabı verdi: 

“SİYASETÇİ TAKIMI SPORA EL UZATMAMALI”
“Siyasetçi takımı ben dahil spora el uzatmamalı. Siyaset her yeri ayırıyor tribünü ayırırsa bu çok kötü bir şey. Buradan uyarmak istiyorum.”
Meral Akşener ve beraberindeki milletvekilleri İpsala'da esnafları gezerek hayırlı işler diledi ve ekonomik durum hakkında bilgiler aldı. Cumhuriyet Meydanı'nın belediye tarafından hazırlanan pilavdan vatandaşlara ikram eden Akşener daha sonra İpsala Pazar'ını gezip vatandaşlarla sohbet etmesinin ardından Keşan'a hareket etti.

SANDALYE ÜZERİNDE KONUŞTU
Keşan'da esnaf ve Keşan ilçe başkanlığına ziyarette bulunan Akşener'e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Akşener daha sonra Uzunköprü ilçe teşkilatını ziyaret ederken, vatandaşlarla görüştü. Gazi Caddesi'nde sandalye üzerinde vatandaşlara seslenen Akşener; şunları söyledi:
“Biz bir şey yapmaya çalışıyoruz. Türkiye, komşunun komşuya kardeşin kardeşe, kuzenin yeğene düşman olduğu, birbirinden koptuğu bir süreçten geçiyor. Değerlerimizin üzerinden yapılan bir kutuplaştırmayla asıl mesele, çiftçinin durumu, asgari ücretlinin durumu, esnafın durumu, tencere kaynatamayan kadının durumu, üniversitede okuyan çocukların hali, üniversite bitirip de mezun olduktan sonra iş bulamayan gençlerin halini konuşan yok. Birinin ayağı kokuyormuş, ötekinin kokmuyormuş 2 gündür konuşulanlar bunlar. 1 aydır konuşulanlar bunlar. Biz bundan bıktık. 

“BU GEZİLERİ DEVAM ETTİRECEĞİM”
Dolayısıyla nasıl esnaf dolaşıyorum ben şimdi, esnaf için müşteri veli nimettir doğru mu? Seçmen de siyasetçinin veli nimetidir. Seçim yok, herhangi bir şey yok, niye bu kadın buralarda geziyor diye soruyorsanız. Sizin derdinizi, taleplerinizi, isteklerini meclis kürsüsünden her hafta Salı günü anlatacağım, kimin ayağı kokuyor, kimin ki kokmuyor asla tek kelime etmeyeceğim. Birbiriyle dövüşmeye devam etsin ağalar ama Allah şahittir, inatla söylüyorum, bu gezileri devam ettireceğim, ilçe ilçe, mecbur kalacak ağalar buraya gelmeye. 
İlk rahatsızlık muhteremden oldu. Bugün çok rahatsız olmuş, diyor ki İYİ Parti 2023'e kadar zor kalır. Ona seçmen karar verir. Rahmetli anacım derdi, kol kırar kadar gülermiş, dolayısıyla ona seçmen karar verir. Sayın Erdoğan; çapsız danışmanların sesini dinlemek yerine gel burada buradaki pastanede çalışanları dinle, gel burada dönercinin çalışanlarını dinle. Jöleliden akıl fikir alacağına gel buradaki esnafı dinle, çiftçiyi, hayvancıyı dinle. Diş hekimine gel orayı dinle, milletin ağzının yarısı boş. 
Bu dördüncü ilim. Gezdiğim 4 ilde de benim yaş grubumun çoğunun ağzında dişi yok çünkü çektirmiş yaptıramamış, çünkü öncelikleri farklı. Önceliği, torunu, çocuğu, kızı. Bugün İpsala'da bir yaşlı hanımla, genç bir kadınla karşılaştım, 5 yıldır kocası işsiz kadının, diyor ki; 'kayınpederimin emekli maaşıyla 5 yıldır geçinmeye çalışıyoruz.' 5 senedir işsiz bir babası var. Saraylar'da Smoothie içeceği, yok öyle yağma. İlçe ilçe, esnaf esnaf gezeceğim, hepsinin rahatını bozacağım ve Allah'ın izniyle göreceksiniz burada herkes tur atacak, siz de beğendiğiniz oy vereceksiniz. Ahdettim, seçmen veli nimet olacak. Alıştılar ceketlerini asarak seçim kazanmaya. Yok öyle, yağma. 

“TARIM BAKANI VAR EVLERE ŞENLİK”
Buradan o çapsız danışmanlarının diliyle konuşan sayın Erdoğan'a sesleniyorum; ekonomi yanıyor. O beceriksiz damadını ekonominin başından çek kardeşim, çek. Çünkü hayvancılığı öldürdü. Bir tarım bakanı var evlere şenlik. Telefon bağlıyor, cep telefonu ineklerin, öküzlerin kulağına. Halbuki süt inekçiliği ölüyor Türkiye'de. Bugün dinledim, yem pahalı, diyorlar ki baytara para yetiştiremiyoruz, yani veterinere ve sütün kilosu, harcadığımızı karşılamıyor diyorlar. Süt inekçiliğinin, besi inekçiliğine döndüğü bir Türkiye'deyiz. Çiftçinin elinde malının, doğru dürüst ürünün satılmadığı bir Türkiye'deyiz, her evde bir işsizin olduğu bir Türkiye'deyiz, Üniversite öğrencilerinin, bu devlete, bu yönetenlere güvenmediği bir Türkiye'deyiz. Beka beka diye geziyorlar ya. Asıl beka yarınına güvenmeyeni, bizi yönetenlere güvenmeyen, dolayısıyla devletiyle ilgili güven sorunu olan o çocuklardır beka sorunu. Eşin dostun çocuğuna iş var, garibanın çocuğuna iş yok. Bu düzen değişecek.
Madem ki Trakya'dayız. Ben de madem ki Rumeli kızıyım, Trakya kızıyım, bir şey daha değişecek. Atatürk'ün anasına, kendine sövmek serbest, sayın Erdoğan'a laf etmek 2 seneden başlıyor, bu da değişecek. Allah her birinizden razı olsun. Esnaf elini sıkmak üzere gezdim, aldım bilgileri, Salı günü abilerin sinirini bozmaya devam. İzlerseniz sevinirim. Eksiğim varsa bildirirseniz ona da sevinirim.”
Akşener, daha sonra Edirne merkeze geldi ve Margi Otel'de karşılandı. Geceyi burada geçiren Akşener, bu sabah esnaf ve partisinin İl Başkanlığı'nı ziyaret ettikten sonra Kırklareli'ne gitmek üzere Edirne'den ayrılacak. Hudut Gazetesi

İpsala MYO’da “Narko Gençlik Eğitimi” Düzenlendi.

Aksal: “Doğalgaz Yatırımlarında 2026 Hamlesi Başlıyor”

İpsala’da Tarım Ürünleri Fiyat ve Gıda Denetimleri Yapıldı

İpsala kapısı geçici olarak TIR trafiğine kapatıldı.

SAHİPLİ KEDİ VE KÖPEKLERİN KİMLİKLENDİRİLMESİNDE SON GÜN: 31 ARALIK

İpsala Kaymakamlığı Arazi İhalesine Çıkıyor

İpsala KYK Yurdunda Vefat Eden Öğrenci İçin Kur’an Okundu

Müdür – Öğrenci Buluşması Gerçekleştirildi

Otrar’dan Keşan ve İpsala’da eğitim incelemeleri

Enez’de 56 günde 3’üncü cinayet…

İMYO'dan Hayırlı Olsun Ziyareti

Tavla Turnuvası Başlıyor

Bütçe 490 Milyon Oldu

Yılmaz Bayraktar ölüm yıldönümünde anıldı

Kerman'dan Tapu Müjdesi...

Esetçe Belediyesi Öğretmenler Günü’nü Kutladı

CHP Okulları Ziyaret Etti

İpsala’da 24 Kasım Öğretmenler Günü Yemeği Düzenlendi.

İpsala’da Gıda Denetimleri Sıklaştırıldı

3+1 Modeli Başarı Getirdi: Üniversite–Sanayi İş Birliği Trakya Birlik’te İş Fırsatına Dönüşüyor

Dünya Balıkçılık Gününde Örnek Davranış: Nesli Tehlike Altındaki Mersin Balığı Kurtuldu

İpsala’da Kurtuluş Bayramı Resepsiyonu Düzenlendi

İpsala’nın Kurtuluşunun 103. Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı

İpsala pirincinin marka değeri artacak

İpsala pirinci AB’de tescil edildi

Gümrükte İşlemlerin Hızlanması İçin Toplantı Yapıldı.

Eğitimde Büyük Adım, Kültürde Yeni Dönem: İpsala’ya Üçlü Müjde!

Kerman, "Belediyenin Tek Kuruş Borcu Yok!"

ATA'mızı Arıyoruz!

Sınır kapılarından 10 ayda 12 milyona yakın yolcu geçti

Yükleniyor

İpsala pirincinin marka değeri artacak

CHP Edirne İl Başkanı Balkanlı, mazbatasını aldı

Trakya’nın GAP’ı nihayet!

İpsala'ya Yok Mu?

Keşan- Enez yolu tartışması

Orhan Okulu, 664. Kırkpınar'da Üçüncü Kez Başpehlivan Oldu!

İŞKUR’dan Edirne’de 171 kişilik istihdam

Edirne Köy Yollarına Otoyol Konforu Geliyor:

Vali Sezer’den Edirnelilere Dolandırıcılık Uyarısı!

Edirne’ye kar uyarısı!

1270 öğrenciye 1500’er TL…

Kaymakam Aziz Mercan’dan Feyzullah Aktan’a vefa ziyareti

Pompalı Tüfek Ateş Aldı.

Üzen Kaza!

Keşan'da Piraye Sahne Restoran Lezzetleriyle Tanışın!

Keşanlı 3 dermatolog, Tiflis'teki toplantıda buluştu

İpsalalı kadınların çikolatası ekonomiye tatlı dokunuş

Öğrenci servisi devrildi: 27 yaralı

Müze Keşan’da Sömestr Atölyeleri Dolu Dolu Geçti

Türkiye Yerel Basın Birliği Edirne Şubesi Kongresi yapıldı

Ehliyet Sahiplerine SON UYARI:

7 bin 362 üreticiye destek ödemesi yapıldı

AK Parti Edirne Teşkilatından Fatma Aksal’a Ziyaret

YKS Tercih Maratonda Kritik Viraj: 1 Ağustos'ta Başlıyor!

CHP'de Kongre Süreci Başladı: Üye Listeleri Askıda!

Adalet Bakanlığı 5 Bin Personel Alacak:

Malkara’dan Şarköy’e 150 ton saman yardımı…

Suyun başındaki isim kuraklığın merkezinde!

Vatandaşlar Boğulma Vakalarına Karşı Uyarıldı:

Yeni Dönem 1 Eylül'de Başlıyor

Kel Aliço Pehlivan Anma ve Yağlı Güreşleri Festivali 12 Eylül’de…

MEB Sınıf Tekrarı ve Teneffüs Kararı Resmi Gazete Yayımlandı

Filenin Keşanlı Sultanı Duru Zambak, Eczacıbaşı’nda forma giymeye başladı

1.Amatör Küme Fikstürü Yarın Çekiliyor.

Furkan Dıravacı’ya Teklif Yağıyor.

Altın Kızlar Şampiyon Oldu.

Umuda Veda Ettik.

Genç Voleybolcular Yarı Finalde

İpsalalı Voleybolcular Fırtına Gibi Esiyor.

İpsala Spor Bayan Voleybol Takımı İlk Maçında Galip Geldi.

Dolandırıcılara 673 Bin Lirasını kaptırdı

Ergene Ovası Kuruyor:

KURTAR GÖREVİNİ MISIRLI'YA DEVRETTİ

Ünlü Akıncı Beyi Gazi Turhan Bey “Türkçülük Günü’nde” anılacak

Martin, CHP’ye Geri Dönüyor.

“Hedefimiz 3 Yıl İçinde 100 Kilometre Asfalt Yapmak”

Gazeteci Yavaşer Haklı Bulundu.

Başkan Özlem Becan’a Teşekkür Plaketi

Tahsisli Makam Aracı Geri İstenen Becan’ın “Emektar” Paylaşımı…

TYBB Edirne Şubesi'nin 4.Gazetecilik-Vefa Ödülleri Uzunköprü’de Sahipleri İle Buluştu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8