Tarih: 20.05.2019 09:24

Aslantatar,”19 Mayıs Milli Mücadelenin İlk Adımıdır”

Facebook Twitter Linked-in

İpsala Kaymakamı Enis Aslantatar,19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında Cumhuriyetin100 yılına ulaşmasının gururu içinde olduklarını ifade etti.

Aslantatar, mesajında ”Milli mücadelenin ilk adımı, kurtuluş mücadelemizin en önemli dönüm noktalarından olan büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Samsuna çıkışının ve bu güne atfen sizlere armağan edilen Gençlik ve Spor Bayramının 100. yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Bu günde geleceğimizin teminatı siz gençlerimizin sevincini ve coşkusunu paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

Büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla Atatürk'ün önderliğinde sürdürülen bu mücadele imkânsızlıklara rağmen zaferle sonuçlanmış ve millet egemenliğine dayanan, muasır medeniyet seviyesinin üstüne ulaşmayı kendisine temel hedef olarak benimseyen modern ve bağımsız bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur.

Kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gelişerek yükselmesinin ancak Türk gençliğinin çalışkanlığı ve azmiyle başarılabileceğini düşünen Atatürk, Cumhuriyetimizin muhafazası ve savunulması görevini, her zaman inandığı ve en çok güvendiği Türk gençliğine vermiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, bizlere bu günü armağan eden başta  Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü tüm silah arkadaşlarını, bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi, rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gençlerimizin ve tüm halkımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”dedi. Haber Merkezi

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —