Tarih: 29.06.2020 09:18

Balcılar: “Maliyetlerimizin üzerinde bir fiyatın oluşmasını temenni ediyoruz”

Facebook Twitter Linked-in

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Balcılar yaptığı açıklamada; çeltik üretimi hakkında değerlendirmelerde bulundu ve maliyetlerin üzerinde bir fiyatın olmasını temenni ettiklerini kaydetti.

“Bölgemizdeki barajlar dolu durumda”

Bölgede son yağışlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Balcılar“İpsala bölgesinde yağış yaşanmadı. Ama Trakya’da yaşanan yağışlarla birlikte bölgemizde su anlamındaki sıkıntı ortadan kalkmış oldu. Geçmiş yıllara göre, bu yıl haziran ayındaki yağışların daha fazla olduğunu görmekteyiz. Bölge olarak, bu yıl su sıkıntısının olmayacağını düşünüyoruz. Bölgemizde bulunan barajlarımızda şuanda dolu durumda. İnşallah herhangi bir sıkıntı yaşanmadan sezonu tamamlarız.” dedi.

“Var gücümüzle üretmeye devam ediyoruz”

Çeltikte yapılan çalışmalar hakkında konuşan Sedat Balcılar, sözlerine şöyle devam etti: “Çeltikte yabancı ot mücadelesi devam ediyor. Bunun yanı sıra; gübreleme çalışmaları yapılıyor. Üreticiler olarak, pandemi döneminde de, var gücümüzle üretmeye devam ettik. Üreticiler olarak, bu yıl verdiğimiz emeğin karşılığını almayı umut ediyoruz.”

“Maliyetlerimizin üzerinde bir fiyatın oluşmasını temenni ediyoruz”

“Fiyatlar konusunda beklentiniz nedir?” şeklindeki soruya cevap veren Balcılar, sözlerini şöyle tamamladı: “Fiyatlar konusunda, konuşmak için şuanda çok erken. Üreticiler ve üretici birlikleriyle birlikte yakın zaman içerisinde maliyet raporlarını hazırlayacağız. O zaman fiyat beklentimizi dile getirebiliriz. Ama maliyetimizin altında bir fiyatın oluşmasını istemiyoruz. Maliyetlerimizin üzerinde bir fiyatın oluşmasını temenni ediyoruz.”

(Haber: Deniz ÇİL-Gündemsaros)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —