-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,11% 0,07
-
EURO
50,91% -0,17
-
GRAM ALTIN
7221,89% -1,55
-
Ç. ALTIN
11762,72% -0,52
Çeltik üreticileri, Edirne’de ziyaretlerde bulundu -
İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Balcılar, yaptığı açıklamada; bölgedeki sulama sistemleri ve barajlarla ilgili Edirne’de ziyaretlerde bulunduklarını kaydetti.
İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Balcılar, yaptığı açıklamada; bölgedeki sulama sistemleri ve barajlarla ilgili Edirne’de ziyaretlerde bulunduklarını kaydetti.
“Meriç’te herhangi bir kuraklık olursa, üretici olarak biteriz”
Bölgede yapılan sulama sistemleri hakkında, Edirne’de geçen hafta içerisinde bir takım ziyaretlerde bulunduklarını ifade eden Balcılar, “Bölgemizde bulunan Sultanköy Barajı 77 bin dönüm araziyi suluyor. Altınyazı Barajı ise, 66 bin dekar araziyi sulamaktadır. Ama barajlara yeteri kadar su basılmıyor ve 77 bin dönümlük ekiliş alanlarımızda yaz mevsiminde Meriç’te herhangi bir kuraklık olursa, üretici olarak biteriz. Bu da, bölge ekonomisinin çökmesi anlamına geliyor.
Konuyla ilgili olarak, Sultanköy sahası içerisinde toprak işleyen herkesi gezdik ve yüzde 55’inin imzasını alarak, DSİ yetkililerine teslim ettik. Yetkililer, çabalarımızı gördüler ve 2016 yılında barajı, Hamzadere Sulama Birliği’ne devir etti. Birlik şuanda, barajı doldurdu. Barajın dolması, bölgede ekiliş yapan üreticinin sigortası anlamına geliyor. En azından üreticilerimiz, üretime devam eder.” dedi.
“Barajı dolduramadıkları için 35 bin dönüm ekiliş alanına müsaade edildi”
Sedat Balcılar sözlerine şöyle devam etti: “Altınyazı barajı, yaklaşık 45 bin milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip. Geçen yıl kooperatif yetkilileri, barajı dolduramadıkları için 35 bin dönüm ekiliş alanına müsaade ettiler. Ama geri kalan 35 bin dönümde ekilmedi. Bu durum milli ekonomiye ve üretim yapan vatandaşlara, büyük bir zarardır. Bu yetkililerin görevini layıkıyla yapmamasından kaynaklanmaktadır. Yaşanan sorunla ilgili olarak, AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe’yle birlikte DSİ Bölge Müdürlüğüne giderek, anlattık.”
Balcılar, sözlerini şöyle tamamladı: “Üreticiler olarak, amacımız bölgedeki sorunu çözüp, milli ekonomiye katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bizlere yardımcı olan tüm yetkililere teşekkür ederiz.”
(Deniz ÇİL)
İpsala Toplum Sağlığı Merkezi sahada
Yeni Karpuzluspor sezon bitmeden şampiyonluğu garantiledi
İpsala CHP’den “Faturalı” Ramazan mesajı
İba, İpsala'da vatandaşlara iftariyelik dağıttı
İPSALA’DA İFTAR BULUŞMASI:
İpsala’da 3 okula TÜBİTAK’tan destek…
İpsala’da 188 öğrenciye giysi desteği…
Sulamada tek tarife TBMM’ye taşındı
Minik Öğrencilerden Belediyeye Anlamlı Ziyaret
Çiftçilerin sorunlarını dinledi
Değerlendirme toplantısı yaptılar
Korkmaz’dan Teşekkür Mesajı
Dalkıran, Esnaflardan Güvenoyu Aldı.
İpsala Toplum Sağlığı Merkezinden Soğuk Hava Uyarısı
Aksal,İpsala'da Ziyaretlerde Bulundu.
30–65 Yaş Arası Kadınlara Ücretsiz Serviks Kanseri Taraması Çağrısı
Hamzadere Sulama Birliği’nden Çakmak Barajı’nda İnceleme
İbriktepe Köyü Halı Sahası Yeniden Hizmete Açıldı.
Akbaş: “Merkezi su yönetimi endişe yaratıyor”
SELİMİYE’DE ZİKRE TAHAMMÜLSÜZLÜK: İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜNE AÇIK BİR MÜDAHALE
Kurtuluş İlkokulunda Karne Coşkusu
İpsala’da 2 Bin 271 Öğrenci Karne Aldı
İpsalalı Bal Üreticileri Karaçalı Balı Çalıştayına Katıldı
“Sınırdan Sınırsız Lezzet İpsala Çikolataları” Projesine Yerinde İnceleme
SARICAALİ KÖY YOLU BU SENE SICAK ASFALTA KAVUŞACAK
İYİ Parti Üst Kurul Delegeleri Ankara Yolunda
Yağışlar Trakya Barajlarına Can Suyu Oldu.
33 aranma kaydı ve 79 yıl 6 ay hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Belediye Teyakkuz Halinde
Keşan TSO’dan basına 10 Ocak yemeği
Yükleniyor



