Tarih: 02.10.2024 09:18

Ediz Ün sessizliğini bozdu!

Facebook Twitter Linked-in

Edirne Milletvekili Ediz Ün geniş bir basın açıklaması yaparak yaşanan skandal olayla ilgili detaylı bilgilendirme yaptı. Vekil Ün kendisine iftira atıldığını belirtti.

Edirne'de 20 Eylül 2024 tarihinde yaşanan olayla ilgili olarak daha önce bir basın açıklaması yapan Edirne Milletvekili Ediz Ün, konunun sosyal medya ve havuz medyası tarafından çarpıtıldığını ve artık iftira boyutuna ulaştığını belirterek yeniden açıklama yapma gereği duyduğunu ifade etti.

"Mağdur olan benim"

Yaşanan bilgi kirliliği ve yalan haberler nedeniyle kamuoyunu doğru bilgilendirme amacıyla tekrar açıklama yapan vekil, olayın asıl sorumlusunun kendisi olmadığını, tam aksine mağdur olduğunu vurguladı.

Milletvekili Ün, uzun yıllardır şoförlüğünü yapan Fatih Anıl'ın kendisine güvenini kötüye kullandığını ve olayın ardından polis tarafından durdurulduğunu belirtti. Olay günü, Bulgaristan’dan Edirne’ye dönüşte kendisini evine bırakan şoförüne aracın servis zamanı geldiğini hatırlatıp, aracı servise götürmesi gerektiğini söyledikten sonra evine geçtiğini ifade etti. Şoförün, vekilin haberi olmadan suça konu olan elektronik sigaraları araca yüklediği ve yanında bir kişiyle yola çıktığı sırada polis tarafından durdurulduğu kaydedildi.

Şoförünün ifadesini açıkladı

Fatih Anıl’ın ifadesine de yer verilen açıklamada, şoförün Bulgaristan’dan Edirne’ye giriş yaptığında söz konusu elektronik sigara parçalarının araçta bulunmadığını, bir yabancı plakalı minibüsten bu ürünleri araca yüklediğini itiraf ettiği belirtildi. Milletvekili, olayın tamamen şoförünün kişisel hatasından kaynaklandığını, kendisinin bu durumu öğrendiği an gerekli adımları atarak Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu vurguladı.

Ayrıca, basında yer alan "Cumhuriyet Savcısının arama yapacağına dair kendisini bilgilendirdiği ve milletvekilinin buna karşı çıktığı" şeklindeki haberlerin tamamen asılsız olduğunu belirten vekil, tam aksine adli makamlara tam destek verdiğini ve suçluların yargı önünde hesap vermesi için süreci yakından takip ettiğini açıkladı.

Bulgaristan'a gidişlerinin nedenini açıkladı

Vekil, olayın sosyal medyada ve basında çarpıtılarak sanki tüm Bulgaristan seyahatlerinin Fatih Anıl ile yapıldığı yönünde yanlış bir algı oluşturulmaya çalışıldığını, oysaki Bulgaristan’a giriş çıkışlarının tamamen ailevi ve sosyal nedenlerle yapıldığını dile getirdi.

Son olarak, olayın partisine zarar vermemesi adına Cumhuriyet Halk Partisi’nden gönüllü olarak istifa ettiğini belirten vekil, gerçeklerin en kısa zamanda ortaya çıkacağına ve partisine geri döneceğine inandığını söyledi. Ayrıca, iftira atanlarla ve sosyal medya üzerinden hakaret edenlerle yargı önünde hesaplaşacağını ifade etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —