Tarih: 24.07.2024 10:25

Enez Kaymakamlığı Sahillerin İşgaline Karşı Uyardı!

Facebook Twitter Linked-in

Kaymakamlık, sahillerin vatandaşların kullanımına hiçbir şekilde engel olunamayacağını ve sahili kullanmak için herhangi bir ücret talep edilemeyeceğini bildirdi.

Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada, “Tarihi, doğası ve turizmi ile ön plana çıkan ilçemizde sahillerimizin kullanımı tamamıyla halkımıza aittir. Bu kapsamda, 04/04/1990 tarihli ve 3621 sayılı Kıyı Kanunun Uygulanmasına dair Yönetmelik ile 03/05/1985 tarihli ve 3194 sayılı İmar Kanunu ve ilgili yönetmelik hükümlerine uygun şekilde kumsallarımızın temizlenmesi, bakımının yapılması ve daha kullanılabilir bir hale getirilebilmesi için işgale konu olan kumsallarda sabit konulan şezlong ve şemsiyelerin kaldırılması gerekmektedir” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, sahillerin genel temizliği ve çevre düzeni kapsamında yapılan protokoller neticesinde, büfe, şemsiye, şezlong, duş, wc ve cankurtaran hizmeti verecek olan işletmelerin bulunduğu alanlar da dahil olmak üzere, 30 kilometre uzunluğundaki sahillerin vatandaşların kullanımına hiçbir şekilde engel olamayacağı ve sahili kullanmak için herhangi bir ücret talep edilemeyeceği belirtildi.

İşletmelerin, vatandaşların sahilleri kullanmasına engel olmayacak şekilde, kıyıdan 10 metre boyunca şezlong ve şemsiye koyamayacağı da vurgulandı.

Kaymakamlık, sahillerin kullanımını engelleyen kişileri ve işletmeleri kolluk kuvvetlerine ve zabıta amirliğine bildirmeleri konusunda vatandaşlardan duyarlılık beklediğini ifade etti.

Haber Merkezi

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —