Tarih: 13.11.2019 09:21

Geleceğe Nefes Oldular!

Facebook Twitter Linked-in

Orman Genel Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ortaklaşa başlattıkları “Geleceğe Nefes Ol” kampanyası çerçevesinde, tüm Türkiye’de olduğu gibi İpsala’da da, önceki gün, fidan dikimi gerçekleştirildi.

Saat 11.00’de İpsala Anadolu İmam Hatip Okulu, İpsala Meslek Yüksekokulu bahçelerinde gerçekleştirilen törene İpsala Kaymakamı Enis Aslantatar, İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal ile protokol ve öğrenci ve öğretmenler katıldı.

İpsala Kaymakamı Enis Aslantatar, İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal ile protokol ve öğrenci ve öğretmenler ile birlikte Kızılçam, lavanta, selvi ve diğer çeşitlerde ekim yapıldı.

TRAKYA’DA 302 BİN 500 FİDAN DİKİMİ YAPILDI

Ülke genelinde eş zamanlı gerçekleştirilen '11 Milyon Ağaç Bugün Fidan Yarın Nefes' etkinliği kapsamında Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de 302 bin 500 fidan toprakla buluştu.
Etkinlik kapsamında Edirne il genelinde 122 bin 500 fidan dikimi yapıldı. Kestanelik Kışlası bölgesindeki etkinliğe Vali Ekrem Canalp, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı. Vali Canalp, burada yaptığı konuşmada, çocuk yaştan itibaren aşılanan ağaç sevgisi sayesinde Türkiye'nin orman varlığını artıran az sayıda ülkeler arasında olduğunu söyledi. Türkiye'de aynı günde 11 milyondan fazla fidanın dikilmesinin bir rekor olduğuna dikkat çeken Canalp, "Bu dünya rekoru nasıl kırıldı diye baktığımız zaman, şöyle bir meydana bakarsanız bunu göreceksiniz. Çocuklarımız burada, gençlerimiz, yaşlılarımız burada. Biz millet olarak ağaç sevgisini ilkokuldan itibaren ruhumuza, gönlümüze işliyoruz. İşte bu sevgiden dolayıdır ki Türkiye dünyadaki orman orman varlığını artıran az sayıdaki ülkeler arasında yer alıyor" diye konuştu.
KEŞAN'DA 45 BİN FİDAN 
Edirne'nin Keşan ilçesinde de 45 bin fidan toprakla buluşturuldu. Hersekzade Ahmet Paşa İmam Hatip Lisesi ve Süleyman Paşa İmam Hatip Ortaokulu bahçesindeki etkinliğe Kaymakam Nuri Özder, Keşan 4'üncü Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Öztürk Mustafa Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Orman İşletme Müdürü Ertunç Can Polat, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz ve öğrenciler katıldı. Saatler 11.11'i gösterdiğinde okul için ayrılan 2 bin çam, lavanta, çınar, selvi, taflan ve mazı fidanı katılımcılar ve öğrenciler tarafından toprakla buluşturuldu. Haber   Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —