Tarih: 17.07.2024 09:29

İpsala Tek Yürek Oldu.

Facebook Twitter Linked-in

15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminin 8. yıl dönümünde "Milletin Zaferi" temasıyla yurt içi ve yurt dışında geniş çaplı anma etkinlikleri düzenlendi. Bu yıl anma etkinliklerinde, Türk milletinin 15 Temmuz 2016'da bağımsızlığına ve demokrasisine sahip çıkarak, hain darbe girişimine karşı ortaya koyduğu destansı direniş vurgulandı. 

Etkinliklerde, 15 Temmuz gecesi Türk milletinin cesaret ve kararlılığıyla tarihe altın harflerle kazınan milletin zaferinin, aynı zamanda demokrasinin, milli iradenin, bağımsızlığın, birlik ve beraberliğin, istiklal ve istikbalin zaferi olduğu anlatıldı. 

DEMOKRASİ İÇİN MEYDANLARA ÇIKTIK.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla İpsala'da bugün bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

2016 yılında 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından başlatılan hain darbe girişiminin, Türk milletinin demokrasiye olan bağlılığıyla püskürtülmesinin 8. Yıldönümünde İpsala’da da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Bundan 8 yıl önce 15 Temmuz 2016 günü, FETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin canları pahasına verdiği mücadele ile geri püskürtüldü.
Milletimiz tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet anlayışı ile özgürlüğüne sahip çıktığını tüm dünyaya bir kez daha gösterdi.
 
15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine bugün saat 12.30’da İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili, protokol üyeleri ile   şehit mezarlarını ziyaret etmesi ile başladı. 

Saat 13.00’de İpsala Merkez Alacamustafapaşa camiinde ve belde ve köy camilerinde Mevlid okutulması ile devam etti.

RESİM SERGİSİ AÇILDI.
 
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü konulu anma konulu fotoğraf sergisi açıldı.
 
Cumhuriyet meydanındaki program saat 21.00’de Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ve Kuran tilaveti ile başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının meydanda büyük ekrana yansıtılmasının ardından İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman ile İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili, yaptıkları konuşmalarda darbelere Türk milleti tarafından fırsat verilmeyeceğini ifade ettiler.

 Sinevizyon gösterisi, şiirlerin okunması, Kaside ve ilahilerin okunması ve 15 Temmuz Şafak Vakti filminin izlenmesi ile devam etti.

Program 00.13’te camilerde okunacak sela ile sona erdi. Programın sunuculuğunu Gökçetepe Cami İmam Hatibi Fatih Şahin üstlendi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —