Tarih: 01.04.2015 01:20

İpsala?da 15 Ton Cam Kırığı Toplandı.

Facebook Twitter Linked-in

İpsala Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ile Anadolu Cam San. AŞ. (Çevko) arasında 2012 Mayıs ayında yapılan protokol ile ilçeye bağlı 16 köye konulan

İpsala Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ile Anadolu Cam San. AŞ. (Çevko) arasında 2012 Mayıs ayında yapılan protokol ile ilçeye bağlı 16 köye konulan 20 adet 400 litre hacimli cam kumbaralarda geri dönüşüm devam ediyor.

Daha önce toplanan 4.240 kg cam atığın satışı yapılarak elde edilen gelir ile Kumdere köyü Şehit Emrah Karataban ilkokuluna akıllı tahta alınmıştı. 

2014 yılı Kasım ayı içerisinde Anadolu Cam San. AŞ. ile yapılan yeni protokol ile 30 adet 900 litrelik, 10 adet 1.200 litre hacimli daha cam kumbarası Anadolu Cam San. AŞ. den köylere hibe edildi.

60’a çıkan kumbaralar ile 20 köyden 15 ton cam kırığı toplandı. Geçtiğimiz günlerde sevkiyatı yapılan 10 ton cam kırığı karşılığında yine öğrencilerin sevindirileceği öğrenilirken geriye kalan 5 ton cam kırığının da en yakın zamanda sevkiyatının yapılacağı öğrenildi.

Bölgede ilk ve örnek olan bu proje vatandaşlar tarafından da büyük bir memnuniyet ile karşılanıyor. Çevreyi koruyarak aynı zamanda eğitime de katkı sağlayan proje için İpsala Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğine teşekkür eden köylerdeki vatandaşlar “ hem çevremiz temizleniyor hem de karşılığında faydalı hizmetler alıyoruz. Uygulamayı getiren ve uygulayan İpsala Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğine teşekkürlerimizi sunarız” diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —