Tarih: 08.11.2019 15:26

İpsala’da İkinci Köprü İnşa Edilecek.

Facebook Twitter Linked-in

Yunanistan parlamentosunda, Batı Trakya Türklerini temsil eden Rodop Milletvekili İlhan Ahmet’in, İpsala Sınır Kapısı’nda ikinci bir köprü talebi olumlu karşılandı.

Rodop Milletvekili İlhan Ahmet’in Yunanistan ve Türkiye arasındaki Bahçeköy (Kipi) – İpsala gümrük sahasına ikinci bir köprü yapılması hakkındaki süreçle ilgili sunduğu soru önergesine, Yunanistan Altyapı ve Ulaşım Bakanı Konstantinos Karamanlis cevap verdi.

Mevcut hükümet ve bakanlık olarak, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirilmeye katkı sağlayacak bir köprü projesinin hayata geçirilmesi yönünde iradeleri olduğunu belirten Karamanlis, “Hükümet olarak iki ülke arasındaki ilişkileri başbakanlar Karamanlis ve Erdoğan dönemindeki sakin düzeye getirmeyi istiyoruz. Bu köprü inşaatının da her iki ülkenin çıkarına olduğunu düşünüyorum. Projenin devam etmesi için elimizden gelenin en iyisini yapmaya kararlıyız.” dedi.

KÖPRÜ İHALESİ 2021 YILINDA

Bakan Karamanlis konuşmasında, ortak komisyon toplantılarının gidişatına göre en erken 2021 yılı için ihale ihtimalinin gündeme gelebileceğini ifade etti. Bakan proje için ayrılmış 2,5 milyon Euro’luk finansman olduğunu da açıkladı.

Milletvekili İlhan Ahmet’in, Bahçeköy (Kipi) gümrük sahasındaki yetersizliklerle ilgili tespitlerini onaylayan Bakan Karamanlis konuşmasında, “Bahsi geçen gümrük kapısında tek gidiş- tek geliş trafik şeridinden ibaret olan yolun çok eski ve işlevsiz olduğu konusunda kesinlikle haklısınız, bu yolun acilen yenilenmesi gerektiği konusunda sizinle hemfikirim.” diye belirtti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —