Edirne Valiliği’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Yeni yılda Edirne’mize katma değer sağlayacak projelerimizi hayata geçiriyoruz. Edirne Yöresel markamız adı altında 5 milyon 241 bin lira proje bedeli ile İpsala Çikolataları Üretim Tesisini hayata geçiriyoruz. 14 kişinin çalıştığı projemizde yeni kurulacak tesis ile ilçemizdeki kadın istihdamına da katkı sağlayacağız. Önceki dönemlerde olduğu gibi yeniden Edirne’nin sebze üretiminde kendi kendine yeterli hale gelmesini amaçladığımız ve 90 adet kurduğumuz seralarımızı yeni yılda da devam ettirerek Bakanlığımızın destekleriyle 8 milyon 846 bin lira proje bedeli ile 20 adet serayı daha hayata geçirerek sera alanlarımızı artırıyoruz. Ata tohumu Meriç fıstığının alternatif ürün olarak Edirne’mizde yaygınlaştırılması ve Türkiye’nin markası olması için profesyonel anlamda el değmeden ayıklama ve paketlemeyi başlatıyoruz. 9 milyon 343 bin lira proje bedeliyle kurulacak fabrika ile üretimden tüketime her aşama kendi fabrikamızda gerçekleşecek. Sosyal Gelişmeyi Destekleme Program (SOGEP) kapsamında hayata geçirdiğimiz 3 güzel projemize desteklerinden dolayı Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır ve bakanlık yetkililerimize ilimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz. İlimize, üreticilerimize hayırlı olsun” denildi.
Üretim Tesisi İçin 5,3 Milyon TL'lik Proje Onaylandı
Marka haline gelen ve bilinirliği gün geçtikçe artan İpsala Çikolatası için önemli bir adım atıldı. İpsala Çikolatasının 5,3 Milyon TL Projesi Onaylandı.
İpsala Kaymakamlığı tarafından hazırlanan İpsala Belediyesi tarafından desteklenen İpsala Çikolataları Üretim Tesisi Projesi onaylandı. İpsala Kaymakamlığından yapılan açıklamada, “İpsalalı Kadınlarımıza inandık. Onlarda bizim inancımızı haklı çıkardı. İpsala Çikolata Atölyesi, Fabrika olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Mart ayına kadar Çikolata Üretim Bandı kurulmuş olacaktır” denildi.