Tarih: 08.04.2015 01:52

İşte Edirne Adayları

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti Edirne Milletvekili ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Bursa'da 1. sıradan aday gösterilirken, Edirne'de iddialı isimler Necdet Budak, Müjdat Kahve ve Ayhan Demir gibi isimler listeye giremedi.

Dün saat 17.00’de hazırlanan listelerin Yüksek Seçim Kuruluna teslim edilmesi ile patlayan listeler kimilerini sevince boğarken, kimilerini de üzüntüye sevk etti.

7 Haziran seçimlerine hazırlanan partilerin adayları dün belli oldu. AK Parti 2011 seçimlerindeki gibi sürpriz yapan tek parti oldu.

AK PARTİ SÜPRİZ YAPTI.

Adaylık başvuru yapmayan Şemsettin Emir AK Partinin birinci sırasından aday gösterildi. İkinci sırayı Keşanlı Fatma Aksal alırken, üçüncü sıra Uzunköprü’den Mustafa Okur aldı. AK Parti Edirne Milletvekili ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Bursa'da 1.sıradan aday gösterilirken, Edirne'de iddialı isimler Necdet Budak, Müjdat Kahve ve Ayhan Demir gibi isimler listeye giremedi.

CHP’DE ÖNSEÇİM RAHATLIĞI

CHP Edirne’de önseçim rahatlığı yaşayan partilerin ilki oldu. Adayların belli olmasından sonra tanıtım çalışmalarına ağırlık verdiler.

CHP Okan Gaytancıoğlu, Erdin Bircan ve Gürkan Güneser üyelerin oyları ile sıralamaya girmişlerdi.

DAMAT BİRİNCİ SIRADA

MHP ise Edirne’de İpsala damadı Dr. Gürsel Şimşek’i birinci sıradan aday gösterdi. Aylardır çalışmalarını köy gezileri yaparak sürdüren Şimşek’in birinci sıradan aday gösterilmesi İpsala’da sevinçle karşılandı.

MHP İlçe Başkanı Yakup Turunç sonucun hayırlı olmasını dileyerek, Edirne’nin bu defa kendileri ile yürüyeceklerine inandığını söyledi.

MHP’de ikinci sırayı ise Uzunköprülü avukat Şennur Yıldırım aldı.

MÜEZZİNOĞLU, BURSA’DAN

Sağlık Bakanı ve Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, bu defa Bursa’dan birinci sıra milletvekili adayı oldu.

MUSTAFA YEL, TEKİRDAĞ BİRİNCİ SIRA

Eski İpsala Kaymakamı, Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Yel bu defa AK Parti’den birinci sıra milletvekili adayı gösterildi.

DİĞER PARTİLERİN ADAYLARI

DSP EDİRNE:
1-HÜSEYİN DERTOP
2-REMZİ IŞIKTAN IŞIKTAN
3 SERDAR HAKVER
HDP EDİRNE:
1-HÜLYA YER
2-HASAN ŞİMŞEK
3-SEDAT ZIMBA

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —