Tarih: 08.07.2024 09:16

Meclisten Flaş Kararlar…

Facebook Twitter Linked-in

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman’ın başkanlık ettiği toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı. Toplantı bir önceki Meclis toplantı tutanağının okunması ile başladı. Norm kadroda meydana gelen değişikliklerle ilgili olarak yapılan güncellemeler konusunda meclise bilgi verildi.

ENEZ CADDESİ, DR. SADIK AHMET CADDESİ OLUYOR.

İpsala Bayrambey Mahallesi Enez Caddesinin ismi Dr. Sadık Ahmet Caddesi olarak değiştirilecek.

İpsala Belediyesi Temmuz Ayı Meclis toplantılarında verilen bir önerge ile İpsala Bayrambey Mahallesi Enez Caddesinin Yunanistan Türk Azınlığı liderlerinden merhum Dr. Sadık Ahmet'in isminin verilmesi kararlaştırıldı.

AK Parti grubunun teklifi üzerine söz alan Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Türkiye'nin birçok ilinde cadde, sokak ve okullara ismi verilen Yunanistan'daki soydaşlarımızın lideri Dr. Merhum Sadık Ahmet'e yakışır İlçemizin en iyi caddenin ismini vermeliyiz. Burasıda Enez Caddesi diye konuştu.

Daha sonra Meclis gruplarının dilek ve önerileri görüşüldü. Meclise verilen aranın ardından tüm Meclis üyelerinin oylarıyla Enez Caddesinin isminin Dr. Sadık Ahmet Caddesi olarak değiştirilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Başkanı Mehmet Kerman oylamanın ardından yaptığı konuşmada, özellikle CHP grubuna desteklerinden dolayı teşekkür ederek, 24 Temmuz'da Dr. Sadık Ahmet'in ölüm yıldönümünde İpsala'da Cadde isminin değiştirilmesi için tören düzenleneceğini açıkladı.

YENİ TOKİLERİN KAPUCU MAHALLESİNE YAPILMASI TEKLİF EDİLDİ.

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, İpsala’ya yapılması için gayret gösterecekleri TOKİ konutlarının Kapucu mahallesinde bulunan top sahasına yapılmasını teklif etti.

Yapılan uzun tartışmalar sonucunda yeni yer araştırılması ve konunun gelecek toplantıda ele alınmasına karar verildi.

ÇELTİK FESTİVALİ ve TARIM FUARI TARİHİ BELİRLENDİ

İpsala Çeltik Festivali ve Tarım Fuarının bu sene 4-8 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacağı açıklandı.

İpsala Belediyesi Temmuz Ayı Meclis toplantılarında 4-8 Eylül Tarihleri arasında yapılması kararı alınırken, Kel Aliço'yu Anma Yağlı Güreşleri'nin Fuarın 3 günü Cuma günü yapma kararı alındı.

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Meclis toplantısında bu sene 5 gün olarak yapmayı düşünülen İpsala Çeltik Festivali ve Tarım Fuarı'nın planlaması için dedikodu olmasın şeffaf olması için Mecliste grubu bulunan tüm partiler birer temsilci bulunduracağı Komisyon kurulacağını açıkladı.

Kerman, yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "KelAliçopehlivan bölgemizin önemli bir güreşçisi onun adına düzenleyeceğimiz Kel Aliço'yu Anma Yağlı Güreşlerin Cuma günü yapılmasını istiyoruz, çünkü hafta sonu güreşçilerin fiyatları daha yüksek oluyor. 

Biz eskisi gibi Festivale büyük paralar ayırmayacağız. Fuarı profesyonel Firmaya vererek gerçekleştireceğiz. "

ULAŞIMA VE İÇME SUYUNA ZAM KAPIDA

İpsala Belediye Meclisi toplantısında Belediye ulaşım ücretleri konusu da gündeme taşındı.

İpsala Belediyesi Meclis toplantılarında söz alan Belediye Başkanı Mehmet Kerman, İçme Suyu'nun Tonunun 6 Lira, şehiriçi Minibüs ücretlerinin Sivil 5 Lira, Öğrenci 2 Lira olduğunu fiyatların çok düşük kaldığını Mazot fiyatlarının çok arttığını ve bu şartlarda bu işlerin yürüyemeyeceğini dile getirerek zam yapılması gerektiğini söyledi.

Mecliste yapılan tartışmaların ardından çevre ilçe Belediyelerinde fiyatların araştırılması Zam yapılıp yapılmayacağı konularının görüşülmesi için konu Komisyona havale edilerek bir daha ki Meclis gündeminde görüşülmek üzere karara bağlandı.

 

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —