Tarih: 03.04.2015 01:21

Önseçimde 'Serdar'lar karıştı mı?

Facebook Twitter Linked-in

Önseçim sonuçlarına göre Keşan, İpsala ve Uzunköprü'den listeye hiçbir ismin girmemesi partililer tarafından tepkiyle karşılandı

Önseçim sonuçlarına göre Keşan, İpsala ve Uzunköprü'den listeye hiçbir ismin girmemesi partililer tarafından tepkiyle karşılandı.

Bu konu üzerinde sosyal medyadan bir kısım partili tepki mesajları yazarken, bazı kişiler de önemli olanın CHP'nin Edirne geneli başarısı olduğunu belirterek isimlere önem verilmemesi gerektiğini vurguladı.

Öte yandan özellikle Keşan'da milletvekili aday adaylarından Samet Serdar Dinçer'in isminin Serdar Yalçıner ile karıştığını dile getiren bir grup parti üyesi Enez, İpsala ve Keşan'da Yalçıner'in bu nedenle 209 oy fazla aldığını iddia etti. 2011 seçimlerine oranla bu üç ilçede oy oranını artıran Yalçıner'in isim benzerliği nedeniyle bu oya ulaştığı söylenildi.

Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan milletvekili aday adayı Samet Serdar Dinçer, "Keşan, İpsala ve Enez ilçelerinde Serdar Yalçıner geçen dönem adaylığında toplam 22 oy almış. Bu seçimde bu üç ilçeden 209 oy almış, bu bölgede bana herkes Serdar isimle hitap eder. Oysa benim ön adım Samet, yani isim benzerliği benim 1500 oyun üstüne çıkıp 5. olmamı etkiledi" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —