Tarih: 17.11.2023 09:14

Prof. Dr. Cem Tokatlı,” Bilim Söyleyişileri” Etkinliğine Katıldı.

Facebook Twitter Linked-in

Dünyanın en etkili bilim insanları sıralamasında yer alan İpsala Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Prof.Dr. Cem Tokatlı, TÜBİTAK tarafından Kütahya’da düzenlenen “Bilim Söyleyişileri” etkinliğine katıldı.

İpsala Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Prof.Dr. Cem Tokatlı,” Toplumumuzun bilime ve teknolojiye olan ilgisini, sevgisini ve farkındalığını artırmak için, 2014 yılında, TÜBİTAK tarafından başlatılan "Bilim Söyleşileri", alanında uzman bilim insanlarını ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerle buluşturmaktadır”dedi.

İpsala Meslek Yüksekokulu Laboratuvar Teknolojisi Programı öğretim üyesi  Prof. Dr. Cem Tokatlı, TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında; 7 Kasım 2023 Salı günü, Kütahya/Merkez İnköy Ortaokulunda, 8 Kasım 2023 Çarşamba günü, Kütahya/Altıntaş Zafer İlkokulunda, 9 Kasım 2023 Perşembe günü, Kütahya/Altıntaş Mustafa Kemal Ortaokulunda,"Çevre ve Çevreyi Koruma" konulu, "COVID-19 Pandemisinin Çevre Üzerine Etkileri: Trakya Bölgesi Meriç-Ergene Nehir Havzası Örneği" başlıklı söyleşiler gerçekleştirdi.

Tokatlı’nın bazı su kalitesi laboratuvar uygulamalarına ve bölgenin en önemli akarsuyu olan "Porsuk Çayı" örnek çalışmalarına da yer verilen söyleşilere öğrenciler ve öğretmenler yoğun ilgi gösterdi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —