Tarih: 10.06.2015 19:37

Şimşek: ?Sahada gördüğümüz ilgi ve alakayı, sandıkta göremedik?

Facebook Twitter Linked-in

MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Edirne 1.sıra Milletvekili adayı Dr. Gürsel Şimşek, dün yaptığı açıklamada; seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“Sahada gördüğümüz ilgi ve alakayı, sandıkta göremedik”

MHP olarak, seçimlerden istenilen sonuçları alamadıklarının altını çizerek, sözlerine başlayan Şimşek, şunları söyledi: “Edirne’de en az bir milletvekilliğini kazandırmak istiyorduk ancak, çıkan sonuçlara bakıldığında bunun böyle olmadığını görmekteyiz. Oy oranlarımız, beklediğimizin altında yer aldı. Sonuçları partim ve şahsım, başarısızlık olarak değerlendiriyorum. İstediğimiz neticeyi ne yazık ki, alamadık. En çok çalışan parti bizdik ve en çok çalışan milletvekili adayıydım. Sahada gördüğümüz ilgi ve alakayı, sandıkta göremedik. Seçmen destekleyeceğini dile getirdi. Özellikle AKP’nin oylarının düşeceğini ve onların önüne geçeceğimizi beyan etti. Ancak, bunun sandıkta böyle olmadığını gördük.”

“Edirne’de AKP’den ciddi kopmalar

oldu ve oylar CHP’ye ve HDP’ye gitti”

Gürsel Şimşek sözlerini şöyle sürdürdü: “CHP seçmeni partisinden kopamadı. Seçmen Edirne’de CHP’ye yüklendi. AKP seçmeni partisinden koptu ancak, oyu MHP’ye gelmedi. Edirne’de AKP’den ciddi kopmalar oldu ve oylar CHP’ye ve HDP’ye gitti. CHP’den kopmalar ise, HDP’ye gitti. MHP’den kopmalarda oldu ve bunlarda CHP ve AKP’ye gitti. Bu seçimlerde oyumuzu artıramadık ve düşüş yaşadık. Bunun böyle olmaması lazım. Toplumda oluşan kanı MHP’nin en az 1 milletvekili çıkaracak olmasıydı. Fakat yaşanan durum bizi son derece üzdü. Dolayısıyla yaşanan durumu başarısızlık olarak değerlendiriyorum. Ama her şeye rağmen mücadeleden yılmamak lazım. Mücadeleye devam etmek lazım. Edirne’de çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

“MHP olarak, kendimizi daha fazla anlatmamız gerekiyor”

Türkiye genelinde, yeterli bir yükseliş yakalayamadıklarını ifade eden Şimşek“Geçmiş seçimlere oranla milletvekili sayısı biraz daha iyi olmasına rağmen yeterli bir yükseliş olmadı. MHP’nin yüzde 20’lerin üzerinde bir oy alması gerekirdi. MHP olarak, kendimizi daha fazla anlatmamız gerekiyor. Edirne seçmeni de, verdiği oylara göre çok sıcak olmadıklarını gösterdi. Sol seçmen kendi partisinden kopamıyor. Seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum. Seçilen milletvekillerine meclis çalışmalarında başarı diliyorum.” dedi.

“CHP ve AKP’nin oy kaybettiğini düşünürsek,

HDP’nin bu partilerden oy kaymaları oldu”

“HDP’nin oylarının yükselmesi konusundaki düşünceleriniz nedir?” şeklindeki soruya cevap veren Gürsel Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:“HDP beklediğinin çok üzerinde bir oy aldı. CHP ve AKP’nin oy kaybettiğini düşünürsek, HDP’nin bu partilerden oy kaymaları oldu.”

“CHP geçen dönem 2 milletvekili çıkardı

ama hizmet anlamında hiçbir şey alınamadı”

Şimşek, sözlerini şöyle tamamladı: “CHP seçmeni adaya bakmadan, kim olursa olsun ‘benim adayım seçilsin.’ mantığıyla hareket etmiştir. AKP seçmeni de bu şekilde düşünüyor. Adayları dikkate alınarak oy kullanılmıyor. Seçmen desteklediği partinin önde olmasını istiyor. Ama CHP geçen dönem 2 milletvekili çıkardı ama hizmet anlamında hiçbir şey alınamadı.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —