10699,64%0,10
40,55% -0,48
47,72% -0,38
4379,40% -0,77
7022,06% 0,00
Olgay GÜLER
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak ve yağışsız hava nedeniyle kurak günler geçiren Edirne, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta’yı ağırladı.
Tarımsal üretimin önde gelen kenti Edirne’de, geçtiğimiz yaz olduğu gibi bu yıl da aşırı sıcaklar ve yağışsız hava nedeniyle, kuraklık kendini gösterdi. Kentin sulamadaki önemli kaynaklarından Meriç ve Tunca nehirlerinde Edirne Valiliği dönüşümlü ve kontrollü sulama uygulamalarına geçti. Kentte kuraklık gündemi güncelliğini korurken, Edirne Valiliği de önemli bir konuğu ağırladı.
SU KULLANIMI MASAYA YATIRILDI
Türkiye’deki sulama projelerinin başındaki isim, DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Edirne Valisi Yunus Sezer’i ziyaret ederek, su yönetimiyle ilgili kritik konular ve DSİ’nin bölgede planladığı projeleri masaya yatırdı. Ziyaret sırasında, özellikle taşkın koruma çalışmaları ve tarımsal sulama altyapısının geliştirilmesi gibi konulara odaklanıldı. Ayrıca, sürdürülebilir su kullanımının önemi ve bu alanda atılabilecek adımlar hakkında da değerlendirmelerde bulunuldu.
Kuraklık nedeniyle Meriç ve Tunca Nehirlerinde yaşanan su sıkıntısına karşı, kentteki su kaynaklarının etkin ve verimli kullanımı amacıyla düzenlenen toplantıya; kaymakamlar, ilgili kurum müdürleri, üreticiler ve kooperatif yöneticileri de katıldı.hudut gazetesi