• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

Tarihi Buluşma İpsala’da Gerçekleşti.

İpsala 2.12.2019 09:02:14 0
Tarihi Buluşma İpsala’da Gerçekleşti.

Asrın Projesi Hizmete Girdi.

Temeli 2005 yılında atılan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi ‘nin (TANAP) Avrupa’ya bağlantısı açılış töreni önceki gün tarihi bir törenle hizmete girdi.

Ardahan’ın Posof ilçesinden Türkiye’ye giriş yapan, 20 il, 67 ilçe ve 600 köyden geçerek, Avrupa’ya bağlanan 1850 kilometrelik Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi ‘nin (TANAP) Avrupa’ya bağlantısı açılış töreni, cumartesi günü Sarıcaali köyündeki MS4 Ölçüm İstasyonu’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyevi‘nin katılımıyla gerçekleştirildi.

“TARİHİ ANA ŞAHİTLİK EDİYORUZ”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasına Güney Gaz Koridoru Projesi’nin ana omurgasını oluşturan TANAP’ın Avrupa bağlantısının hayırlara vesile olmasını dileyerek, başladı.

Erdoğan, “Sizleri bu önemli açılış töreni münasebetiyle ülkemizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Heyecanımızı paylaşmak amacıyla Edirne’ye teşriflerinizden dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugün hep birlikte ülkelerimiz ve bölgemiz adına tarihi bir ana şahitlik ediyoruz. Her aşaması sabırla, dirayetle Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan’ın ortak gayretleriyle örülen 7,5 senelik uzun ve meşakkatli bir süreci başarıyla taçlandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Her şeyden önce TANAP,  Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye güzergahından Avrupa’ya, TAP hattına bağlanıyor ve tabii oradan devamıyla da Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Arnavutluk, Sırbistan, Bosna Hersek güzergahındaki ülkelerle burada özellikle buradan istifade ediyor.” dedi.

“BU DAYANIŞMANIN ADI BARIŞ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu adımları atarken, bir bölgesel proje olduğunu belirterek, “Barış projesi olduğunu da özellikle vurgulamam lazım. Gürcistan üzerinden Anadolu’ya geliş ve bu giriş yapılırken de Gürcistan’ın da buradaki gayretlerini kesinlikle inkar etmememiz gerekiyor. Bu bir dayanışma ve bu dayanışmanın adı da barış. Bu proje her şeyden önce ülkelerimiz arasındaki köklü dostluğun sembolüdür. TANAP bu aşamaya Türkiye ve Azerbaycan’ın karşılıklı güvene dayalı ilişkileri sayesinde gelebilmiştir. Projenin başarısında ayrıca üretici, transit ve tüketici ülkelerle projede pay sahibi olan şirketler arasında uyum da kilit rol oynamıştır. Hatırlayacağınız üzere TANAP’la ilgili ilk adımı 2012 senesinin Haziran ayında, hükümetler arası ve ev sahibi hükümet anlaşmalarının İstanbul’da imzalanmasıyla atmıştık. Şahdeniz 2 Nihai Yatırım Kararı Anlaşması’nı ise 2013’ün Aralık ayında Bakü’de düzenlenen bir törenle neticelendirdik. Ardından 17 Mart 2015 tarihinde Kars’ta, Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan Cumhurbaşkanları olarak TANAP’ın temel atma töreni gerçekleşti. Bu tarihten 3 yıl sonra ise 12 Haziran 2018’de dost ve kardeş ülkelerin de katılımıyla Eskişehir’de, TANAP’ın açılış törenini yaptık. Haziran 2012’den bu yana TANAP Projesi’nin hayata geçmesi için gerçekten büyük çaba sarfettik. İçeriden ve dışarıdan, özellikle atlattığımız onca badireye, bölgesel gerilime hatta sıcak çatışmalara varan istikrarsızlıklara rağmen TANAP’ı planlandığı şekilde ilerlettik. Çok değerli kardeşim Aliyev’in şahsi ilgisi, gerek Gürcistan makamlarının işbirlikleri, gerekse bu projeye emek veren kardeşlerimizin gayretleriyle hamdolsun TANAP’ı bugünkü aşamaya getirdik. İşte hep beraber verilen emeklerin boşa gitmediğini görüyoruz. Enerji’nin İpek Yolu olarak görülen bu muhteşem projenin belirlenen takvime, hedeflerimize ve taahhütlerimize uygun bir şekilde, ülkelerimizle ilgili kısmını bugün itibariyle tamamlamış oluyoruz. Bu proje ile sahip olduğumuz zenginlikleri, kenti, vatandaşlarımızın, onlarla birlikte tüm bölge halklarının, tüm insanlığın hizmetine sunma irademizi teyit ettik. Biz TANAP’la ülkemizin enerji ihtiyacını garanti altına almanın yanı sıra Avupa’nın enerji arz güvenliğine de katkı yapmayı hedefledik. Sizlerin de bildiği gibi TANAP, Azerbaycan’dan Avrupa’ya uzanan 3 bin 500 kilometrelik enerji koridorunun en önemli parçasıdır.” diye konuştu.

Azerbaycan doğal gazının ülkemiz üzerinden 20 il, 67 ilçe ve 600 köyden geçerek, Avrupa’nın kapısına ulaştığını söyleyen Erdoğan“TANAP’la 16 milyar metreküplük Azerbaycan doğalgazını Türkiye ve Avrupa’nın istifadesine sunulması, hayalden çıkıp gerçeğe dönüşmüştür. 16 milyar metreküplük bu gaz miktarının 6 milyarını biz, 10 milyarını ise Avrupa ülkeleri kullanacaktır. Nitekim 18 Kasım 2019 itibariyle TANAP üzerinden Türkiye’ye taşınan gaz miktarı 3,23 milyar metreküpe ulaştı. İlerleyen yıllarda TANAP’ın taşıma kapasitesini önce 24 milyar metreküp ardından 31 milyar metreküpe çıkarmayı planlıyoruz. Bundan sonra asıl sorumluluk sınırın öte tarafındaki komşularımıza düşüyor. Avrupa’ya gaz sevkinin başlayabilmesi için Trans Adriyatik Doğalgaz Boru Hattı’nın (TAP) bir an önce tamamlanması gerekiyor. İnşallah TAP’ın da 2020 yılı içerisinde tamamlanmasını bekliyoruz.” dedi.

TÜRKİYE BÖYLE BİR ZİLLETTE ASLA BOYUN EĞMEZ”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, insanlığın son 2 asırda enerji kaynaklarının kontrolü için savaştığını, çatıştığını ifade ederek, şunları söyledi: “Sonuçta milyonlarca insanın canına mal olan çok ağır bedeller ödenmiştir. Özellikle içinde bulunduğumuz coğrafya, enerji kaynaklarına yaşanan yıkıcı rekabete bizzat sahne olmuştur. Ortadoğu’nun on yıllardır istikrarsızlıkla boğuşmasının arka planında bu mücadele vardır. Bir damla petrolü insan kanından insan hayatından daha değerli gören zihniyet, dünyaya barış ve huzur getirememiştir. Yaşanan onca acıya, ölüme, yıkıma rağmen ne yazık ki bu anlayışın belli kişiler tarafından devam ettirildiğini görüyoruz. Özellikle Doğu Akdeniz’de bulunan hidrokarbon kaynaklarının paylaşımı konusunda birileri hakça paylaşım yerine gerilimi körüklemeye çalışıyor. Adaletli paylaşım imkanı varken tehdit diline ve şantaj politikalarına başvuruluyor. Oysa hiçbir ülke uluslararası hukuktan üstün değildir. Emrivakilerle netice alınamayacağı, artık idrak edilmelidir. Ben yaptım oldu mantığıyla kimse bir yere varamaz. Aba altından sopa göstererek hiçbir ülke bir başkasına bir başkasına haklarından sarfınazar ettiremez. Bilhassa Türkiye böyle bir zillette asla boyun eğmez. Ülkemiz, ne kendi hukukunu ne de Kıbrıs Türkü’nün çıkarlarının çiğnenmesine izin verir.”

BARIŞ VE REFAH FIŞKIRACAK’
Erdoğan, Akdeniz’de son teknolojiye sahip 2 sondaj gemisi Fatih ve Yavuz ile 2 sismik araştırma gemisinin bölgede çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, “Biz bunların bağırmalarıyla, çağırmalarıyla oradan gemilerimizi çekmeyiz. Onlar orada şu anda görevlerini yapıyorlar ve yapmaya devam edecekler. Gemilerimizin ve mürettebatımızın güvenliği ise deniz kuvvetlerimiz tarafından en üst düzeyde sağlanıyor. Bu gemilerimizin yürüttüğü faaliyetlerin kısa sürede meyve vereceğine inanıyorum. Şimdi Libya ile de biliyorsunuz anlaşmamızı yaptık. Bu anlaşma şimdi parlamentomuza gelecek ve parlamentomuzdan da geçmek suretiyle bu işi çok farklı bir konuma taşımış olacağız. Şimdi Libya’yı tehdit etmeye başladılar. Bu anlaşma yapıldı. Bu anlaşmanın diğer ayakları da aynen uygulamaya girecek. Bizim sondajlarımızdan çatışma ve kan değil, barış ve refah fışkıracak. Ben bu inançla, sizlerin vasıtasıyla Doğu Akdeniz’deki tüm taraflara samimi bir çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin enerjiyi bir çatışma aracı yerine işbirliği zeminine dönüştürelim. Diplomasinin imkanlarını kullanmak varken bölgeyi yeni bedeller ödetecek yollara tevessül etmeyelim.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan“Değerli dostlarım, artan nüfus ve büyüyen küresel ekonomi neticesinde, enerjinin çok ciddi bir küresel mesele olarak önümüzde bulunduğunu hepimiz biliyoruz.” diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aynı şekilde dünya enerji haritasının değiştiğini, bu alanda yeni aktörlerin, yeni projelerin işte bugün burada olduğu gibi yeni işbirliği modellerinin ortaya çıktığını görüyoruz. Enerji güvenliğinin sağlanmasında üretici, transit ve tüketici ülkeler arasındaki etkin işbirliğinin önemli olduğuna inanıyoruz. Türkiye stratejik konumu ile enerji üreten ve tüketen ülkelerin tam kavşağında yer alıyor. Bugün yerkürede yer alan doğalgaz rezervlerinin yüzde 70’i, petrol rezervlerinin ise yüzde 60’ı komşularımızın topraklarında bulunuyor. Ayrıca ülkemiz Avrupa’nın 4’üncü, dünyanın 18’inci en büyük doğal gaz piyasası konumundadır. 2002 yılında 5 ilimizde doğalgaz varken, bugün 81 ilimizin tamamına doğal gaz arzı sağladık. 2019 Ağustos rakamlarıyla 144 bin kilometreyi aşan bir doğalgaz dağıtım şebekesine çıktı. Ülke nüfusumuzun yüzde 81’ine yani 66 buçuk milyon insanımıza doğal gazı ulaştırdık. 2018 yılı doğal gaz talebimiz ise 49,3 milyar metreküpü buldu. Doğal gaz depolama kapasitemizi 4 milyar metreküpten 11 milyar metreküpe çıkarmayı planlıyoruz. 2 yüzer gaz depolama ve gazlaştırma gemisini hizmete sunduk. İnşallah bunlara bir yenisini daha ekleyeceğiz. Toplamda 5,4 milyar metreküplük kapasiteye sahip Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi’nin son bölümünün temelini bu sene attık. Bu kısmın 2023’te devreye girmesi ile tuz yapılarında dünyanın en büyük depolama tesisine sahip olacağız.”

‘NE HAKLARIMIZDAN VAZGEÇECEĞİ, NE DE KKTC’NİN HAKKINI YEDİRECEĞİZ’
Erdoğan verdiği rakamların, istatistiklerin ülkemize sağladığı imkanların yanı sıra çok ciddi bir sorumluluk da yüklediğini ifade ederek, “Nitekim, bugüne kadar bu mesuliyetimizin bilinciyle hareket ettik. Karşılaştığımız bir çok çifte standarda rağmen diyalogdan, diplomasiden, uluslararası hukuktan asla taviz vermedik. Rekabet yerine işbirliğinin, gerilim yerine müzakerenin, kavga yerine meselelerimizi konuşarak çözmenin peşinde olduk. Bize bir adım atana biz koşarak gittik. Bugün de yarın da aynı hüsnü niyetle hareket etmeye devam edeceğiz. Ne haklarımızdan vazgeçeceğiz ne Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hakkını yedireceğiz ne de hakkımız olmayana el uzatacağız. Adalet, istikrar ve bölgesel işbirliği için gayret göstermeyi sürdüreceğiz. Bugün hep birlikte Avrupa bağlantısı açılış törenini icra ettiğimiz TANAP, ülkemizin barışçıl vizyonunun en somut işaretidir. Dünya gündeminin ticaret savaşlarıyla, terörle, sokak olaylarıyla, istikrarsızlıkla meşgul olduğu bir dönemde biz bugün Avrupa ile Asya’yı TANAP’la bir kez daha birbirine bağlıyoruz. Buradan bölgemiz ile beraber tüm dünyaya işbirliği ve ortaklık mesajları veriyoruz. Türkiye’yi 3 kıtanın enerji ticaret merkezine dönüştürme yolunda yeni bir adım daha atıyoruz.” dedi.

‘YAŞASIN AZERBAYCAN – TÜRKİYE GARDAŞLIĞI’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının son bölümünde ise şöyle dedi: “Bu düşüncelerle sözlerime son verirken bir kez daha TANAP’ın Avrupa bağlantısı açılış törenine özellikle katılımlarıyla ve bütün bu inşada, ihyada emeği geçen, mimarından mühendisine kadar tüm kardeşlerime, tüm yöneticilere, özellikle İlham Aliyev kardeşime de, bu gayretleri ile Gürcistan tarafında bütün yönetici arkadaşlarımıza, özellikle şahsım, milletim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Tabii İlham Aliyev kardeşimin sergilemiş olduğu liderliği asla unutmam mümkün değil. Komşumuz Gürcistan’a işbirlikleri ile bu projeye hayat verdikleri için minnettarlığımızı ayrıca ifade ediyorum. Önümüzdeki dönemde kazan-kazan temelinde yeni projelere imza atacağımıza inanıyor hepinizi saygıyla selamlarken, Yaşasın Azerbaycan – Türkiye gardaşlığı diyorum.”

ALİYEV: “TÜRKİYE’NİN GÜCÜ BİZİM GÜCÜMÜZDÜR”
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de, kardeş Türkiye topraklarında olmaktan memnun olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Eminim ki TANAP’ın ömrü uzun olacak ve diğer komşu halklara da güç sağlayacak. 4 yıl önce aziz kardeşim Cumhurbaşkanı Erdoğan ile TANAP’ı başlattık. Tarihi İstanbul Anlaşması, Türkiye ve Azerbaycan’ın bilge siyaseti sayesinde olmuştur. Azerbaycan gazının ilk Türkiye’ye ondan sonra da Avrupa’ya götürülmesi, etrafta tartışmalar yaratılsa da bir sonuç vermemiştir. TANAP’a kadar yaptığımız bilge işler, TANAP’ı yapmamızı sağladı. TANAP’ın inşaasında iştirak eden herkese teşekkür etmek istiyorum. Onların fedakarlığı bu dev projenin hayata geçmesinde büyük rol oynamıştır. TANAP Güney Kars koridorunun bir parçasıdır. Maliyeti 38 milyar dolardır ve 4 projeden ibarettir. Dördüncü proje olan TAP da zamanında yapılarak, Güney Kars Koridoru hayata geçecektir. Bu projenin hayata geçirilmesi Türkiye – Azerbaycan bilge siyasetinin bir sonucudur. Bugün Güney Kars Koridoru 7 ülkeyi birleştiriyor ve artık uluslararası bir projedir bu. Bu 7 ülkeden 3’ü AB üyesi ülkeler. Bu proje işbirliği, istihdam ve uzun müddetli anlaşma getiriyor. Bizim enerji projelerimiz diğer projelere de yol açtı. 2 yıl evvel Bakü’de demir yolu projesinin açılışını yaptık. Bu demiryolu kıtaları birleştiriyor. Diğer proje de elektrik enerjisinin götürülmesidir. Artık Azerbaycan Türkiye ve Gürcistan’a elektrik enerjisini ihraç ediyor. Dünyada ikinci ülkeler tanımıyorum ki; Türkiye ve Azerbaycan kadar birbirine yakın olsun. Karşılıklı yatırımlar kardeşliğimizi gösteriyor. Bu da gösteriyor ki birbirimize güveniyoruz. Bugün Türkiye dünyada güç merkezidir. Dünyada Türkiye’nin sözü artık dinleniyor. Bugün Türkiye’nin lideri Erdoğan sayesinde artık istikrar sürüyor. Türkiye’nin gücü bizim gücümüzdür, Türkiye’nin şansı bizim şansımızdır. Bundan sonra iki kardeş ülke olarak yan yana yürümeye devam edeceğiz. Bu projeler bizim gücümüzü arttırır. Yaşasın Türkiye – Azerbaycan kardeşliği.” 

SAHİPLİ KEDİ VE KÖPEKLERİN KİMLİKLENDİRİLMESİNDE SON GÜN: 31 ARALIK

İpsala Kaymakamlığı Arazi İhalesine Çıkıyor

İpsala KYK Yurdunda Vefat Eden Öğrenci İçin Kur’an Okundu

Müdür – Öğrenci Buluşması Gerçekleştirildi

Otrar’dan Keşan ve İpsala’da eğitim incelemeleri

Enez’de 56 günde 3’üncü cinayet…

İMYO'dan Hayırlı Olsun Ziyareti

Tavla Turnuvası Başlıyor

Bütçe 490 Milyon Oldu

Yılmaz Bayraktar ölüm yıldönümünde anıldı

Kerman'dan Tapu Müjdesi...

Esetçe Belediyesi Öğretmenler Günü’nü Kutladı

CHP Okulları Ziyaret Etti

İpsala’da 24 Kasım Öğretmenler Günü Yemeği Düzenlendi.

İpsala’da Gıda Denetimleri Sıklaştırıldı

3+1 Modeli Başarı Getirdi: Üniversite–Sanayi İş Birliği Trakya Birlik’te İş Fırsatına Dönüşüyor

Dünya Balıkçılık Gününde Örnek Davranış: Nesli Tehlike Altındaki Mersin Balığı Kurtuldu

İpsala’da Kurtuluş Bayramı Resepsiyonu Düzenlendi

İpsala’nın Kurtuluşunun 103. Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı

İpsala pirincinin marka değeri artacak

İpsala pirinci AB’de tescil edildi

Gümrükte İşlemlerin Hızlanması İçin Toplantı Yapıldı.

Eğitimde Büyük Adım, Kültürde Yeni Dönem: İpsala’ya Üçlü Müjde!

Kerman, "Belediyenin Tek Kuruş Borcu Yok!"

ATA'mızı Arıyoruz!

Sınır kapılarından 10 ayda 12 milyona yakın yolcu geçti

AK Parti İl Başkanı Belgin İba, İpsala’da Ziyaretlerde Bulundu.

Yaşasın CUMHURİYET!

Yeni TOKİ Konutları Kapucu Mahallesine Yapılacak

İpsala’da Cumhuriyet Coşkusu Fener Alayı ile Taçlandı

Yükleniyor

İpsala pirincinin marka değeri artacak

CHP Edirne İl Başkanı Balkanlı, mazbatasını aldı

Trakya’nın GAP’ı nihayet!

İpsala'ya Yok Mu?

Keşan- Enez yolu tartışması

Orhan Okulu, 664. Kırkpınar'da Üçüncü Kez Başpehlivan Oldu!

İŞKUR’dan Edirne’de 171 kişilik istihdam

Edirne Köy Yollarına Otoyol Konforu Geliyor:

Vali Sezer’den Edirnelilere Dolandırıcılık Uyarısı!

Edirne’ye kar uyarısı!

1270 öğrenciye 1500’er TL…

Kaymakam Aziz Mercan’dan Feyzullah Aktan’a vefa ziyareti

Pompalı Tüfek Ateş Aldı.

Üzen Kaza!

Keşan'da Piraye Sahne Restoran Lezzetleriyle Tanışın!

Keşanlı 3 dermatolog, Tiflis'teki toplantıda buluştu

İpsalalı kadınların çikolatası ekonomiye tatlı dokunuş

Öğrenci servisi devrildi: 27 yaralı

Müze Keşan’da Sömestr Atölyeleri Dolu Dolu Geçti

Türkiye Yerel Basın Birliği Edirne Şubesi Kongresi yapıldı

Ehliyet Sahiplerine SON UYARI:

7 bin 362 üreticiye destek ödemesi yapıldı

AK Parti Edirne Teşkilatından Fatma Aksal’a Ziyaret

YKS Tercih Maratonda Kritik Viraj: 1 Ağustos'ta Başlıyor!

CHP'de Kongre Süreci Başladı: Üye Listeleri Askıda!

Adalet Bakanlığı 5 Bin Personel Alacak:

Malkara’dan Şarköy’e 150 ton saman yardımı…

Suyun başındaki isim kuraklığın merkezinde!

Vatandaşlar Boğulma Vakalarına Karşı Uyarıldı:

Yeni Dönem 1 Eylül'de Başlıyor

Kel Aliço Pehlivan Anma ve Yağlı Güreşleri Festivali 12 Eylül’de…

MEB Sınıf Tekrarı ve Teneffüs Kararı Resmi Gazete Yayımlandı

Filenin Keşanlı Sultanı Duru Zambak, Eczacıbaşı’nda forma giymeye başladı

1.Amatör Küme Fikstürü Yarın Çekiliyor.

Furkan Dıravacı’ya Teklif Yağıyor.

Altın Kızlar Şampiyon Oldu.

Umuda Veda Ettik.

Genç Voleybolcular Yarı Finalde

İpsalalı Voleybolcular Fırtına Gibi Esiyor.

İpsala Spor Bayan Voleybol Takımı İlk Maçında Galip Geldi.

Dolandırıcılara 673 Bin Lirasını kaptırdı

Ergene Ovası Kuruyor:

KURTAR GÖREVİNİ MISIRLI'YA DEVRETTİ

Ünlü Akıncı Beyi Gazi Turhan Bey “Türkçülük Günü’nde” anılacak

Martin, CHP’ye Geri Dönüyor.

“Hedefimiz 3 Yıl İçinde 100 Kilometre Asfalt Yapmak”

Gazeteci Yavaşer Haklı Bulundu.

Başkan Özlem Becan’a Teşekkür Plaketi

Tahsisli Makam Aracı Geri İstenen Becan’ın “Emektar” Paylaşımı…

TYBB Edirne Şubesi'nin 4.Gazetecilik-Vefa Ödülleri Uzunköprü’de Sahipleri İle Buluştu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8