Tarih: 26.07.2021 17:31

Tatil bitti, Saros sahilleri yine bildiğiniz gibi…

Facebook Twitter Linked-in

Bayramda Saros sahillerinde doyasıya tatil yapan vatandaşlar dönüş yolculuğuna yavaş yavaş başladı.

Tatilcilerin bol bol fotoğraf çekip paylaştıkları ardından terk ettiği sahillerde yine klasik çöp manzaraları oluştu.

Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen vatandaşlar, bu sezon da soluğu Saros sahillerinde aldı. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından Erikli, Yayla, Mecidiye ve Enez sahillerine on binlerce tatilci akın etti. Denizin ve doğanın tadını doyasıya çıkaran tatilciler, gönüllerince eğlendi, tatilin bittiği şu günlerde ise geri dönüş başladı; sonrasında her sene olduğu gibi bildiğimiz o manzara yine tekrarlandı.

Zamanlarının çoğunu denizde geçiren tatilciler, maalesef sahilleri buldukları gibi bırakmadı. Plastik şişe, bardak ve tabaklardan sigara izmaritlerine, maskelerden cam şişelere ve hatta iç çamaşırlarına kadar atık olan her şeylerini çöpe atmak yerine etrafa saçan vatandaşlar çevreyi yine kirletirken, sahil kumları bile bu felaketi örtemedi.

Rüzgarla birlikte çevrede uçuşan atıkların çevreyi kirletmesi bir yana, tehlike de saçtı. Özellikle çocukların çıplak ayakla gezdikleri sahildeki cam kırıkları tehlike saçarken, yine tatilcilerin önceki akşamlarda yakamozu izlerken yakmayı ihmal etmedikleri ateşlerden kalan tahta parçaları ve üzerlerindeki çiviler de tehlikenin boyutlarını arttırdı.

Bir kaç metre ilerideki çöp konteynerlerinin değil, kumun tercih edildiği Saros’un incisi sahillerinde oluşan bu görüntüler çöplüğü andırırken, temizlense dahi aynı manzaranın önümüzdeki sene yine yaşanacak olma ihtimali bir kez daha düşündürdü. Keşan online




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —