-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,30% 0,03
-
EURO
51,25% -0,08
-
GRAM ALTIN
6674,34% 0,79
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
“Trakya’da İlk Defa Para Basılan Yer, İpsala’dır”
“Enez ve İpsala, Tarihi Zenginliklere Sahiptir”
Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Engin Beksaç yaptığı açıklamada; Enez ve İpsala’nın tarihi anlamda zengin ilçelerden biri olduğunu belirtti.
“Enez, Edirne’nin tarihi eser kapasitesi anlamında en zengin ilçesidir”
Enez’in tarihi anlamda zengin bir ilçe olduğunu belirten Beksaç, “Enez, Edirne’nin tarihi eser kapasitesi anlamında en zengin ilçelerinden biridir. Lalapaşa ve Enez, tarihi miras konusunda en iddialı ilçelerdir. Enez, yıllardır kazılmış olmasına rağmen yeterli tanıtımı yapılamamıştır. Hak ettiğini alamamıştır. Enez, sadece kazılan yer değildir. Enez’de çok önemli bir Trak kimliği ve arkeolojik potansiyeli var. Ama bu zenginlikler bilinmiyor ve tanıtılamamıştır. Keşan, İpsala ve Enez, birbirini tamamlayan 3 ilçedir. Dolayısıyla, bu 3 ilçenin birlikte ele alınması gerekiyor.” dedi.
“Trakya’da ilk defa para basılan yer, İpsala’dır”
Engin Beksaç sözlerini şöyle tamamladı: “Bölgede, İpsala en fazla unutulmuş ilçelerden biridir. İpsala’nın enteresan tarihi kimliği vardır. Eğer tarihi zenginliği tanıtıldığı takdirde, İpsala önemli bir turizm merkezi olabilir. İpsala’da gerekli kazı çalışmaları için destek olunmalı. Edirne merkez kurulmadan önce, İpsala’da yerleşim vardı. Trak krallarının yerleşimleri vardı. Trakya’da ilk defa para basılan yer, İpsala’dır. Daha sonra Enez’de basılmaya başlanıyor.
O bölgede, Osmanlı dönemine kadar gelen bir miras var. Önemli olan bu mirasın ortaya çıkartılması lazım.” (Haber: Nilüfer Çelik-Gündemsaros)
İPSALA’DA RAMAZAN SAĞLIK STANDI KURULDU
İpsala spor İsyan Etti.
KORKMA!...
İpsala Toplum Sağlığı Merkezi sahada
Yeni Karpuzluspor sezon bitmeden şampiyonluğu garantiledi
İpsala CHP’den “Faturalı” Ramazan mesajı
İba, İpsala'da vatandaşlara iftariyelik dağıttı
İPSALA’DA İFTAR BULUŞMASI:
İpsala’da 3 okula TÜBİTAK’tan destek…
İpsala’da 188 öğrenciye giysi desteği…
Sulamada tek tarife TBMM’ye taşındı
Minik Öğrencilerden Belediyeye Anlamlı Ziyaret
Çiftçilerin sorunlarını dinledi
Değerlendirme toplantısı yaptılar
Korkmaz’dan Teşekkür Mesajı
Dalkıran, Esnaflardan Güvenoyu Aldı.
İpsala Toplum Sağlığı Merkezinden Soğuk Hava Uyarısı
Aksal,İpsala'da Ziyaretlerde Bulundu.
30–65 Yaş Arası Kadınlara Ücretsiz Serviks Kanseri Taraması Çağrısı
Hamzadere Sulama Birliği’nden Çakmak Barajı’nda İnceleme
İbriktepe Köyü Halı Sahası Yeniden Hizmete Açıldı.
Akbaş: “Merkezi su yönetimi endişe yaratıyor”
SELİMİYE’DE ZİKRE TAHAMMÜLSÜZLÜK: İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜNE AÇIK BİR MÜDAHALE
Kurtuluş İlkokulunda Karne Coşkusu
İpsala’da 2 Bin 271 Öğrenci Karne Aldı
İpsalalı Bal Üreticileri Karaçalı Balı Çalıştayına Katıldı
“Sınırdan Sınırsız Lezzet İpsala Çikolataları” Projesine Yerinde İnceleme
SARICAALİ KÖY YOLU BU SENE SICAK ASFALTA KAVUŞACAK
İYİ Parti Üst Kurul Delegeleri Ankara Yolunda
Yağışlar Trakya Barajlarına Can Suyu Oldu.
Yükleniyor



