• BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

Trakya?nın filmi Trakbeya?ya Kırklareli Ev Sahipliği Yapacak

Gündem 27.06.2016 12:26:01 0
Trakya?nın filmi Trakbeya?ya Kırklareli Ev Sahipliği Yapacak

Kırklareli Belediyesi’nin katkıları ile temmuz ayı içerisinde Kırklareli’nde çekimlerine başlanacak ‘’Trakbeya’’ filminin tanıtım gecesi yapıldı.

Yapılan basın lansmanına Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı  Adem Sevim, Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Sayın Seyfi Meriç, Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, filmin sponsoru olan Boyak İnşaat yetkilileri, Ertan Ertekin, Semih Baysal, Küme Film ekibi çalışanları,  Serpil Çakmaklı, Nuri Alço, Ali Engin, Ferdi Kurtuldu ve Nesrin Akkoç başta olmak üzere bir çok ünlü isim katıldı.

Basın lansmanın da Trakya halkının yakından tanıdığı ses sanatçısı Süheyla Solak sahne alırken, film için hazırladığı şarkıları ve Trakya ile özdeşleşen şarkıları seslendirdi.

BİZİMİÇİN KIRKLARELİ DÜNYANIN EN GÜZEL YERİDİR…

Gecede bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırklareli’nin kendileri için dünyanın en güzel yeri olduğunu söyledi.

Kesimoğlu ‘’ Yaşadığınız yeri severseniz orası sizin için dünyanın en güzel yeridir. Yaşadığınız yeri sevmezseniz orası sizin için dünyanın en güzel yeri değildir.” Bu cümleyi Vizontele isimli filmden hatırlıyorsunuzdur eminim. Bizim için Kırklareli dünyanın en güzel yeridir. Çünkü biz yaşadığımız yeri çok seviyoruz. Güzel ilimiz bugün güzel konuklarıyla başka bir biçimde taçlandı. Hakikaten televizyon dizilerinden, sinemalardan, filmlerden, sanatın her alanında ilgi ve sevgi ile izlediğimiz değerli sanatçı dostlarımızı ilimizde gördüğümüz için son derece memnunuz. Hepinize hoş geldiniz demek istiyorum. Sanat hayatın ta kendisi, sanatçı da onu hayatın içinden çekip alan kişidir. Biz yaşıyoruz onlar senaryolaştırıyorlar, sizler oynuyorsunuz ve bizde ilgi ile izliyoruz. Sanat bizim kılcal damarlarımız. Sanatsız kalan bir toplum, damarsız demektir. O yüzden biz sanata ve sanatçıya hak ettiği değeri Kırklareli halkı olarak veriyoruz’’ dedi.

TRAKBEYA FİLMİNE  EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ…

Trakbeya filminin Kırklareli’nde çekilecek olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Kesimoğlu ‘’Çok güzel bir film çekilecek, değerli sanatçılarımız rol alacaklar. Bizlerde size ev sahipliği yapıp, ilgi ile takip edeceğiz. Biz küçük bir il olabiliriz ama bizim çok büyük bir özelliğimiz var. Burası, mutlu insanlar kenti. Hoşgörünün, demokrasi kültürünün dorukta olduğu bir kent. Burada yaşayan insanların nabzı “Mustafa Kemal” diye atar. Burada birisi “Mustafa Kemal” dese, binler ayağa kalkar. İnsanlarımız çok güzel ve çok özeldir. Bir yanımız var, bağımlılık yaparız. Buraya gelen dostlarımız burayı ve bizi severler. Bir daha da ayrılmak istemezler. Sizleri de sadece film süresince değil birlikte yaşamak ve birlikte ihtiyarlamak için Kırklareli’ne bekliyoruz. Ben çok güzel bir film olacağına eminim. Didem Hanım’a güveniyoruz, ekibine inanıyoruz. Filmin ismi “Trakbeya” bende çağrışım yarattı. Ben 2014 yılında seçilen bir Belediye Başkanıyım. O zamanlar seçim çalışmalarımda kullandığım sloganda “Kesimoğlu Beya” olmuştu. Ben kazandım, Trakbeya projesi de kazanacak. Biz sanatı ve sanatçıyı çok sevdiğimizi ifade ettik. Farkımızı ilerleyen süreç içerisinde değerli dostlarımız görecekler. Çok güzel günler geçireceğimize inanıyorum. Ben başta Didem Hanım olmak üzere bu projeye katkı veren herkese teşekkür etmeyi bir borç olarak görüyorum. Katkısı olan herkesi Kırklareli halkının başkanı olarak sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Tüm film ekibine başarılar diliyorum.” Diyerek sözlerini tamamladı.

BU PROJE BİR FARKINDALIK PROJESİ…

Daha sonra konuşma için sahneye çıkan filmin yapımcısı Didem Küme yaptığı açıklamada  “Öncelikle hepinize hoş geldiniz demek istiyorum. Burada beni yalnız bırakmayan özellikle Sayın Belediye başkanına, Cafe 288’in sahibi Gürkan Bey’e, Boyak İnşaat’a herkese çok teşekkür ediyorum. Beni yalnız bırakmayan sanatçı dostlarım Serpil Çakmaklı, Nuri Alço, Teoman Ayık, Ferdi Kurtuldu, Ahmet Uz, Nami Esatgil, Teoman Gelmez ismini hatırlayamadığım, heyecandan unuttuğum bir çok oyuncu dostuma teşekkür ediyorum. Bu proje benim hayalimdi, ben sizlerin destekleri sayesinde bu hayalimi gerçekleştiriyorum. Kırklareli benim için çok özel bir yer, Kırklareli’ni inanılmaz derecede seviyorum. Hatta aşığım diyebilirim. Trakya’ya senarist arkadaşım ile beraber gönül verdik ve bu projeyi yazdık. Bu proje aynı zamanda farkındalık projesi. Lösemi konusunda farkındalık yaratmak istedik. Biz bu işi yapıp, bu işten para kazanacaksak parayı sadece bize değil, bir yerlere de kazandıralım istedik. Bu benim son projem olmayacak, diğer projelerimi de Kırklareli’de gerçekleştirmek istiyorum. Diğer projelerimde de farkındalık yaratmak istiyorum. Birde bizim hikayemizde bir çocuğumuz var filmde “Burak” isimli bir genci oynayacak. Kendi ismi Efe olan bu çocuğumuz bu hastalıkla mücadelesini verdi ve kazandı. Kendisi filmimizde oynamayı da kabul etti.

KIRKLARELİ’NİN BİR SANAT ŞEHRİ OLACAĞINA İNANIYORUM…

Benim için en güzel duygu bu oldu. Efe’ye ve verdiği mücadele de Efe’ye katkı veren herkese de huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Belediye Başkanı Sayın Mehmet Kesimoğlu çok özel bir insan. Ben birçok şehirde, birçok belediye başkanıyla görüşmeler yaptım ama kendisi gerçekten çok özel bir insan. Onun gibi bir başkanla daha önce karşılaşmadığımı garanti ederim. Kırklareli halkı olarak da sizlere bir ricada bulunmak istiyorum, lütfen başkanınızın kıymetini bilin. Kendisi gerçek bir sanat adamı. Kırklareli’nin de çok güzel bir sanat şehri olacağına inanıyorum. Sanatın olduğu yerde çağdaşlık vardır. Onunla birlikte kol kola, yürek yüreğe bu projeyi başarıya ulaştıracağımıza eminim.” dedi.

 

 

Eğitimde Büyük Adım, Kültürde Yeni Dönem: İpsala’ya Üçlü Müjde!

Kerman, "Belediyenin Tek Kuruş Borcu Yok!"

ATA'mızı Arıyoruz!

Sınır kapılarından 10 ayda 12 milyona yakın yolcu geçti

AK Parti İl Başkanı Belgin İba, İpsala’da Ziyaretlerde Bulundu.

Yaşasın CUMHURİYET!

Yeni TOKİ Konutları Kapucu Mahallesine Yapılacak

İpsala’da Cumhuriyet Coşkusu Fener Alayı ile Taçlandı

İpsala’da Cumhuriyet Coşkusu Başladı!

Ehliyet Sahiplerine SON UYARI:

Komşu Yunanistan, Türkiye’ye sınırı olan kapılarını yeniliyor

7 bin 362 üreticiye destek ödemesi yapıldı

Merkeze 1000, İpsala’ya 200 konut…

CHP Edirne İl Başkanı Balkanlı, mazbatasını aldı

Enez’de Balık Çorbası Yarışması’na çağrı…

Kaymakamlıktan Sert Uyarı!

Köpeğe çarpmamak için direksiyonu kırdı: 2 yaralı

İpsala pirinci gastronomi camiasının gündeminde

Üç ilçeye yeni adalet binası

İpsala’ya Yeni Cenaze Nakil Aracı

1270 öğrenciye 1500’er TL…

İpsala’da 48 dönüm kiraya çıkarıldı

İpsala Meslek Yüksekokulu'nun Akademik Yıl Açılışı Gerçekleştirildi.

İpsala’da Devamsızlık Yapan Öğrencilere Ev Ziyareti

2 çiftçiye yem karma makinesi desteği

İpsala’ya Kütüphane müjdesi…

Enez-İpsala arasına yol projesi…

İpsala Pirincinden 6 Ton Pilav Pişirildi.

Şap Hastalığına Karşı Esetçe’de Yoğun Önlem

Keşan İlçe Tarım Müdürlüğüne Atanan Olcay Karbuz’a Başarı Belgesi

Yükleniyor

CHP Edirne İl Başkanı Balkanlı, mazbatasını aldı

Trakya’nın GAP’ı nihayet!

İpsala'ya Yok Mu?

Keşan- Enez yolu tartışması

Orhan Okulu, 664. Kırkpınar'da Üçüncü Kez Başpehlivan Oldu!

İŞKUR’dan Edirne’de 171 kişilik istihdam

Edirne Köy Yollarına Otoyol Konforu Geliyor:

Vali Sezer’den Edirnelilere Dolandırıcılık Uyarısı!

Edirne’ye kar uyarısı!

Valilik uyardı: Kış geri geliyor

1270 öğrenciye 1500’er TL…

Kaymakam Aziz Mercan’dan Feyzullah Aktan’a vefa ziyareti

Pompalı Tüfek Ateş Aldı.

Üzen Kaza!

Keşan'da Piraye Sahne Restoran Lezzetleriyle Tanışın!

Keşanlı 3 dermatolog, Tiflis'teki toplantıda buluştu

İpsalalı kadınların çikolatası ekonomiye tatlı dokunuş

Öğrenci servisi devrildi: 27 yaralı

Müze Keşan’da Sömestr Atölyeleri Dolu Dolu Geçti

Türkiye Yerel Basın Birliği Edirne Şubesi Kongresi yapıldı

Ehliyet Sahiplerine SON UYARI:

7 bin 362 üreticiye destek ödemesi yapıldı

AK Parti Edirne Teşkilatından Fatma Aksal’a Ziyaret

YKS Tercih Maratonda Kritik Viraj: 1 Ağustos'ta Başlıyor!

CHP'de Kongre Süreci Başladı: Üye Listeleri Askıda!

Adalet Bakanlığı 5 Bin Personel Alacak:

Malkara’dan Şarköy’e 150 ton saman yardımı…

Suyun başındaki isim kuraklığın merkezinde!

Vatandaşlar Boğulma Vakalarına Karşı Uyarıldı:

Yeni Dönem 1 Eylül'de Başlıyor

Kel Aliço Pehlivan Anma ve Yağlı Güreşleri Festivali 12 Eylül’de…

MEB Sınıf Tekrarı ve Teneffüs Kararı Resmi Gazete Yayımlandı

Filenin Keşanlı Sultanı Duru Zambak, Eczacıbaşı’nda forma giymeye başladı

1.Amatör Küme Fikstürü Yarın Çekiliyor.

Furkan Dıravacı’ya Teklif Yağıyor.

Altın Kızlar Şampiyon Oldu.

Umuda Veda Ettik.

Genç Voleybolcular Yarı Finalde

İpsalalı Voleybolcular Fırtına Gibi Esiyor.

İpsala Spor Bayan Voleybol Takımı İlk Maçında Galip Geldi.

Dolandırıcılara 673 Bin Lirasını kaptırdı

Ergene Ovası Kuruyor:

KURTAR GÖREVİNİ MISIRLI'YA DEVRETTİ

Ünlü Akıncı Beyi Gazi Turhan Bey “Türkçülük Günü’nde” anılacak

Martin, CHP’ye Geri Dönüyor.

“Hedefimiz 3 Yıl İçinde 100 Kilometre Asfalt Yapmak”

Gazeteci Yavaşer Haklı Bulundu.

Başkan Özlem Becan’a Teşekkür Plaketi

Tahsisli Makam Aracı Geri İstenen Becan’ın “Emektar” Paylaşımı…

TYBB Edirne Şubesi'nin 4.Gazetecilik-Vefa Ödülleri Uzunköprü’de Sahipleri İle Buluştu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7