Tarih: 01.12.2021 09:05

TSM Öğrencileri Ağız ve Diş Sağlığı Konusunda Bilgilendirdi

Facebook Twitter Linked-in

İpsala Toplum Sağlığı Merkezi eğitime devam eden öğrencilere ağız ve diş sağlığının önemini anlatan bilgilendirmelerde bulundu.

İpsala Toplum Sağlığı Merkezinden yapılan paylaşımda, ”Toplumumuzu ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirmek için temel ağız ve diş sağlığı eğitiminin yeni gelen nesillerimize düzenli olarak verilmesi ve küçük yaşlardan itibaren ömür boyu devam edecek bir alışkanlık haline getirilmesi gerekmektedir.

Bu kapsamda İpsala Toplum Sağlığı Merkezi tarafından 29.11.2021 tarihinde işitme taraması düzenlenen Paşaköy İlkokulu 1. Sınıf öğrencilerimize ağız ve diş sağlığı alışkanlıklarına dikkat çekmek için diş fırçası ve diş macunu hediye edilmiş ve pandemi kurallarına riayet edilerek ağız ve diş sağlığı eğitimi verilmiştir.

İyi bir ağız ve diş sağlığı kalitesine ulaşabilmek için yeterli ve dengeli beslenilmesi; günde en az 2 kere, sabah kahvaltıdan sonra ve gece yatmadan önce dişlerin fırçalanması; en az altı ayda bir düzenli olarak diş hekimine kontrole gidilmesi ve teşhis edilen problemlerin hekimin önerisi doğrultusunda tedavisinin yaptırılması gerekmektedir ”denildi. Haber Merkezi

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —