-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,19% 0,16
-
EURO
50,91% 0,01
-
GRAM ALTIN
7219,90% 0,20
-
Ç. ALTIN
11762,72% 0,00
“Üretici, enflasyona ezdirilmemeli”
Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Meclis Üyesi ve çeltik üreticisi Ahmet Koru yaptığı açıklamada; üretim sezonuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
“Harman, 20 Eylül’de başlar”
Üretim sezonu hakkında değerlendirmelerde bulunan Koru, “Üretim sezonu anlamında en yoğun dönemi yaşıyoruz. Harman, 20 Eylül’de başlar ve eylül sonunda artarak devam eder. Bu yıl, ekilişten sonra havaların soğuk gitmesinden ötürü olumsuz etkilendi. Çeltiğin boyları geçmiş yıllara göre daha kısa durumda. Bitkilerin gelişimi diğer yıllara göre, biraz daha geriden geliyor. Belirli günlerde, Meriç Nehri’ndeki su debilerinin düşmesi bizleri korkuttu. Meriç Nehri’ne yeniden su gelmesi bizleri rahatlattı. Ama halen suya ihtiyacımız var.” dedi.
“Bazı bölgelerde çok azda olsa, tırtıl ve çekirge zararları duyuyoruz”
Ahmet Koru sözlerine şöyle devam etti: “Mevsim itibariyle, yaşanabilecek herhangi bir yağış, lodos ve günlük sıcaklık değişimleri, nisbi nemin yükselmesi mantari hastalıklara davetiye çıkartıyor. Bu süreçte herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için mantar ilacı atılarak, bitkilerinin bayrak yaprağını kuru tutup, yaşanabilecek olumsuzluklardan etkilenmemesine çalışıyoruz. Şuanda havalar iyi gidiyor ama bizler yine de gerekli önlemlerimizi almaya çalışıyoruz. Bazı bölgelerde çok azda olsa, tırtıl ve çekirge zararları duyuyoruz. Tarlalarımızı her gün kontrol ediyoruz. Üreticilerimiz, tırtıl ve çekirgelere karşı böcek ilacı kullanıyorlar.”
“Üretmeye devam edeceğiz”
Pandemi döneminde, yerli üretim ve gıdanın ne kadar önemli olduğunun anlaşıldığını ifade eden Koru, “Dünya genelinde, gıdanın stratejik bir ürün olduğu ortaya çıktı. Bundan ötürü de, çiftçiler olarak, elimizden geldiğince üretmeye devam edeceğiz. Bu zor günleri hep birlikte aşacağımıza inanıyorum.” dedi.
“Üretici, enflasyona ezdirilmemeli”
“Üreticinin fiyat anlamında beklentisi nedir?” şeklindeki soruya cevap veren Ahmet Koru, sözlerini şöyle tamamladı: “Üreticinin maliyetlerinin geçmiş yıllara göre, ciddi oranda arttığını görüyoruz. Üreticinin gelecek süreçte, üretimi sürdürebilmesi için iyi bir fiyatın açıklanması gerekiyor. Pandemi döneminde yaşanan olumsuzluklar ve zamlar nedeniyle, piyasa allak bullak oldu. Bundan ötürü de, maliyetlerimiz hesaplanarak, üreticinin enflasyona ezdirilmemesi gerekiyor. Yerli üretim, ülkemizin geleceği açısından son derece önemlidir. TMO ve yetkililer, inşallah üreticimizi memnun eden bir fiyat açıklar.” (Haber: Nilüfer ÇELİK-Gündemsaros)
İpsala Toplum Sağlığı Merkezi sahada
Yeni Karpuzluspor sezon bitmeden şampiyonluğu garantiledi
İpsala CHP’den “Faturalı” Ramazan mesajı
İba, İpsala'da vatandaşlara iftariyelik dağıttı
İPSALA’DA İFTAR BULUŞMASI:
İpsala’da 3 okula TÜBİTAK’tan destek…
İpsala’da 188 öğrenciye giysi desteği…
Sulamada tek tarife TBMM’ye taşındı
Minik Öğrencilerden Belediyeye Anlamlı Ziyaret
Çiftçilerin sorunlarını dinledi
Değerlendirme toplantısı yaptılar
Korkmaz’dan Teşekkür Mesajı
Dalkıran, Esnaflardan Güvenoyu Aldı.
İpsala Toplum Sağlığı Merkezinden Soğuk Hava Uyarısı
Aksal,İpsala'da Ziyaretlerde Bulundu.
30–65 Yaş Arası Kadınlara Ücretsiz Serviks Kanseri Taraması Çağrısı
Hamzadere Sulama Birliği’nden Çakmak Barajı’nda İnceleme
İbriktepe Köyü Halı Sahası Yeniden Hizmete Açıldı.
Akbaş: “Merkezi su yönetimi endişe yaratıyor”
SELİMİYE’DE ZİKRE TAHAMMÜLSÜZLÜK: İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜNE AÇIK BİR MÜDAHALE
Kurtuluş İlkokulunda Karne Coşkusu
İpsala’da 2 Bin 271 Öğrenci Karne Aldı
İpsalalı Bal Üreticileri Karaçalı Balı Çalıştayına Katıldı
“Sınırdan Sınırsız Lezzet İpsala Çikolataları” Projesine Yerinde İnceleme
SARICAALİ KÖY YOLU BU SENE SICAK ASFALTA KAVUŞACAK
İYİ Parti Üst Kurul Delegeleri Ankara Yolunda
Yağışlar Trakya Barajlarına Can Suyu Oldu.
33 aranma kaydı ve 79 yıl 6 ay hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Belediye Teyakkuz Halinde
Keşan TSO’dan basına 10 Ocak yemeği
Yükleniyor



