Tarih: 13.11.2019 09:20

Vali Canalp’den 2020 projeleri

Facebook Twitter Linked-in

Edirne Valisi Ekrem Canalp, 2020 yılında tarım ile ilgili yapılacak bazı projeler hakkında açıklamalar yaptı. Vali Canalp, ORKÖY (Orman ve Köy İlişkileri) projesi çerçevesinde teşviklerden Edirne’yi maksimum düzeyde faydalandırmayı istediklerini; “3 adet

Edirne Valisi Ekrem Canalp, dün katıldığı fidan dikimi organizasyonunda 2020 yılında yapacakları projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Vali Canalp, ağaçlandırma ve bitkilendirme çalışmalarının Türkiye’nin tarımı için çok önemli olduğunu ve bu yönde yapılan çalışmaların da önem arz ettiğini vurguladı. Vali Canalp, bal ormanlarından Lavanta tarlalarına, söğütlük orman projesinden yapılacak bazı projeler hakkında bilgi verdi.

2019 YILINDA 4 MİLYON 100 BİN FİDAN

Vali Canalp, 2019 yılı sonuna kadar Edirne genelinde 4 milyon 100 bin fidanın toprakla buluşturulacağını belirterek; “Millet olarak ormanları seven bir milletiz. Orman varlığı dünyanın genelinde azalıyor. Ama orman varlılığını arttıran az sayıda ülkeler arasında Türkiye yer alıyor. Bu da bizim yaşlısından gencine orman sevgimizden kaynaklanıyor. Ormanları ağaçlandırmak millet olarak bizim de görevimiz. Edirne’de sadece 2019 yılı içerisinde 4 milyon 100 bin fidanı inşallah toprakla buluşturmuş olacağız. Bunun 2 milyon 100 binini zaten hali hazırda şu anda toprakla buluşturduk. Geriye kalan 2 milyon fidanı da yılın sonuna kadar toprakla buluşturmuş olacağız. 2003-2018 yılları arasına bakacak olursak Edirne’de toplamda 23 milyon 100 bin fidanında yine aynı şekilde toprakla buluştuğunu memnuniyetle söylemek isterim. Bu rakamlar gerçekten hem dünyaya hem de bize örnek teşkil edecek rakamlardır”

“YÜZDE 65’İ DEVLET TARAFINDAN DESTEKLENİLİP KARŞILANIYOR”

“Devletimiz ağaçlandırmaya yönelik teşvikleri var. Destekleri var. Sadece resmi ağaçlandırma işlemlerimizin dışında özel kişilere yönelikte çok güzel teşvikler var. Bunlardan bir tanesi özel ağaçlandırmaya yönelik teşviklerimizdir. Eğer meyve veren ağaçlardan badem, ceviz gibi kendi arazinizin üzerine ağaçlandırma yapmak isterseniz 30 dönüme kadar yapmış olduğunuz maliyetin yüzde 65’i devlet tarafından desteklenilip karşılanıyor. Ağaçlandırmanın dışında konsept olarak biraz daha geniş düşünmek gerekiyor. Bitkilendirmeyi de aynı şekilde ağaçlandırma gibi desteklememiz ve teşvik etmemiz gerekiyor. Ağaçlandırma dışında diğer bitkilendirme faaliyetlerimizinde aynı şekilde hepimize faydası var”

“AYNI ÇABAYI DEVAM ETTİRECEĞİZ”

“Edirne için gelecek vadeden ümit vadeden faaliyetlerden bir tanesi de lavanta ekimidir. Lavanta ekimi ile ilgili yeni alanlar oluşturmak buna yönelikte 5 dönüme kadar 20 Bin TL avantajlı kredi imkânları var. Önümüzde ki dönemde sağlanmış olan ORKÖY projesi çerçevesinde ki bu teşviklerden de Edirne’yi maksimum düzeyde faydalandırmayı istiyoruz ve bunun için çalışıyoruz. Yine faaliyete koyacağımız 3 adet bal ormanı projemiz var. Söğütlük şehir ormanı projemiz aynı şekilde faaliyet olarak devam edecek. 8 adette nesire alanımız faaliyete geçmiş, nesire alanlarımız ile beraber insanlarımız aynı zamanda doğa sevgisini, tabiat sevgisini de yaşayarak hem çocuklarımız hem yetişkinlerimiz görmüş olacaklar. Hem Edirne olarak hem de Türk milleti olarak hepimiz aynı çabayı devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı. Bekir TÜCCAR-Ahval Gazetesi

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —